Архива

Обећање које се шири Србијом

07.05.2017.

Пола тоне опреме подељено у Лесковцу, више од 60 клубова добило помоћ ФСС, ускоро и терен са вештачком травом

 

Фудбалски савез Србије наставио је са великом акцијом поделе опреме клубовима широм Србије, а после посете и помоћи општинама и клубовима из Гроцке, Сурчина, Прокупља, Лучана, Куршумлије, Житорађе, Лебана, Мерошине, Новог Београда, Земуна, Ковачице, Шида, Новог Сада…челни људи ФСС боравили су данас у Лесковцу где је више од 60 клубова из Јабланичког региона и свих рангова такмичења, добило донацију у виду вредне опреме која ће, пре свега, млађим категоријама помоћи у њиховом фудбалском развоју.У складу са предизборним обећањем председника Славише Кокезе до сада је близу 500 клубова широм Србије добило опрему, силне гарнитуре дресова, лопти, копачки…а жеља и амбиција водећих људи нашег фудбала је да се настави са помоћи онима којима је она најпотребнија. Овом приликом, поред председника Славише Кокезе, у делегацији ФСС били су потпредседници Саво Милошевић и Новица Тончев, односно генерални секретар Јован Шурбатовић, а клубови који су данас добили вредну опрему су: Моравац-Орион (Мрштане),Слога (Лесковац),Дубочица(Лесковац), Пуста река(Бојник) , Слога(Липовица), Млади борац (Живково) ,Вучје (Вучје), Бобиште (Бобиште) ,Злочудово (Злоћудово) ,Умац (Мирошевце) ,ОФК Брза (Брза), Железничар (Брестовац) ,Плантажа (Доње Стопање), Јединство (Горње Стопање), Чекмин (Чекмин) Омладинац (Доње Стопање) ,Кумарево 65 (Кумарево) ОФК Морава (Лесковац) Шумадија (Разгојна),Младост (Винарце), Јединство (Грделица), Слобода (Доње Бријање), Братство (Братмиловце), Младост (Д.Локошница) ,Радник Сушица (Шишина),Марјан МБ (Мала Биљаница),Леминд 1953 (Лесковац), Навалин (Навалин), БСК (Белановце) ,Реал (Доња Јајина) ,Напредак 1986 (Богојевце), Атлетико (Доња Јајина), Миланово (Миланово) Моравац (Губеревац) , Рудар 1973 (Рударе) , Младост (Кутлеш), Дерби 2016 (Власе) ,Јашуња (Јашуња), Моравац (Печењевце), Горње Синковце (Г.Синковце), Горње Крајинце (Г.Крајинце), Турековац (Турековац), Тодоровце (Тодоровце) ,Ветерница 1926 (Лесковац), Номаница (Номаница), Бадинце (Бадинце), Лидер МГМ (Лесковац) ,ОФК Шампион 2014(Лесковац), Грађански (Лесковац), ЖГФК Лавице Дубочица (Лесковац) ,Власина Власотинце,Будућност Орашје, Јединство Шишава , Прогрес Ладовица, Полет Стајковце, Младост Батуловце, Градац Конопница, Радан (Лебане), Јединство (Бошњаце), Јабланица(Медвеђа), Раднички (Пертате).


Градоначелник Лесковца др. Горан Цветановић није крио задовољство због помоћи ФСС…
-Фудбалски савез Јабланичког округа је један од највећих у Србији и зато моја захвалност Фудбалском савезу Србије и председнику Кокези што су нам помогли овом вредном донацијом. Лесковац издваја 20 милиона динара за фудбалске клубове а захваљујући доброј сарадњи са ФСС ускоро ћемо добити и терен са вештачком травом који ће помоћи развоју фудбала у овом делу Србије. Жеља нам је да у будућности имамо резултате као некада а све ово само може да помогне да наша талентована деца имају правилан развој и једног дана остваре своје снове – рекао је др. Горан Цветановић.
Опрему клубовима уручио је потпредседник ФСС Саво Милошевић..
-Драго нам је због ове прелепе слике, препуне сале. Хвала нам на лепом пријему. Ова акција је део стратегије ФСС да помогне клубовима широм Србије и да им да стимуланс за дане који долазе.Фудбалски савез ће помоћи Лесковцу и да добије терен са вештачком травом а све то ће бити подстрек за млађе генерације и развој фудбала у овом региону који има лепу традицију – рекао је Саво Милошевић.
Председник ФСС Славиша Кокеза захвалио се градоначелнику Лесковца и бројним представницима клубова на лепом дочеку…
-Задовољство ми је да сам данас у Јабланичком округу и Лесковцу, једном од ретких градова који финасира фудбал на различитим нивоима што је леп пример и за друге локалне самопуправе. Фудбалски савез је ту увек да помогне, а тим поводом договорили смо се се да град Лесковац уради припремне радове а ФСС ће донирати терен са вештачком травом који ће ,пре свега, омогућити млађим категоријама да имају услове за правилан развој током читаве године. Лесковац је град који заслужује да има клуб најмање у Првој лиги, а уз акције овог типа, односно улагања у инфраструктуру, верујем да за фудбал у овом региону долазе бољи дани – рекао је Славиша Кокеза.