У 17

ПОРАЗ КАДЕТА ПРОТИВ НЕМАЧКЕ

07.05.2017.

Одлучујући меч, за пласман у четвртфинале ЕП у Хрватској, Србија ће одиграти у среду против против БиХ

СТРЕЛЦИ: 0:1 Абучабака у 7. (из пенала), 0:2 Јебоа у 39, 0:3 Мајетчак у 61, 1:3 Ступаревић (из пенала) у 75. минуту. Стадион у Кострени. Главни судија: Доминик Ушхан (Аустрија). Помоћници: Гоце Петрески (Македонија), Атом Севгуљан (Јерменија). Четврти судија: Анастасиос Папапетру (Грчка). Жути картони: Илић, Ступаревић (Србија), Болер, Јебоа (Немачка).
СРБИЈА: Гордић, Костић, Илић, Марковић, Павловић, Јанковић, Гаврић (од 68. Нешковић), Ступаревић, Ђерлек (од 62. Зувић), Каменовић, Тедић (од 76. Звеканов).
НЕМАЧКА: Плогман, Хакетхал, Болер, Мајетчак, Јастржембски, Кеител, Лудевиг (од 70. Бекер), Маи, Јебоа, Арп (од 54. Хотман), Абучабака (од 63. Ницл).

Кадетска репрезентација Србије (генерација 2000.) одиграла је други меч у Групи Ц, на УЕФА Европском првенству У-17 у Хрватској и доживела пораз од Немачке 1:3 (0:2). После стартне победе у дуелу са Републиком Ирском (1:0), изабраници селектора Перице Огњеновића намерили су се на снажног и зрелог противника, који је био конкретнији, ефикаснији и срећнији. Нису наши репрезентативци, ни у једном периоду меча у Кострени, били инфериорни у односу на ривала… Напротив, доминирали су на терену, промовисали идеју и креацију, али је реализација, нарочито у првом делу, заказала. Са друге стране, Немци су тешко долазили до гола, али лако су их постизали?! Први са пенала, у 7. минуту, и то после грешке голмана Гордића, а други и трећи, у 39. и 61. минуту, након млаких реакција српске одбране у нашем шеснаестерцу.


Почетком другог дела, опет је лопта најчешће и најдуже била у ногама нашег тима. Доминације је трајала, али без неке силне опасности по ривала. Млади Немци показали су зрелост, били су стрпљиви и директнији, контролисали игру и у 61. минуту одлучили да реше победника пре краја. Кратки притисак на гол Србије, за лака додавања и још лакшу егзекуцију за убедљивих 3:0.
Ипак, некаква утеха стигла је у 75. минуту када је Ступаревић, после оправдано досуђеног једанаестерца, смањио предност Немаца за коначних 1:3 (0:2).
Следећи меч наши кадети ће одиграти против вршњака из БиХ, у среду, 10. маја од 12.00 часова, и биће у прилици да, као другопласирани, изборе пласман у четвртфинале и даљи пут кроз финални турнир Европског првенства у Хрватској.