U 21

NENAD MILOVANOVIĆ SAOPŠTIO SPISAK IGRAČA ZA DUELE PROTIV RUSIJE I LETONIJE(VIDEO)

28.08.2019.

Selektor mlade reprezentacije, Srbije Nenad Milovanović, saopštio je spisak igrača za prva dva duela u kvalifiukacijama za Prvenstvo Evrope koje se 2021. godine održava u Sloveniji i Mađarskoj. Srbija prvi meč igra u Rusiji, 6. septembra, a četiri dana kasnije, rival „orlićima“ u Novom Sadu, biće Letonija.

-Čestitao bih prvo Crvenoj zvezdi na plasmanu u Ligu šampiona- rekao je Nenad Milovanović.- Velika stvar za klub, srpski fudbal i našu zemqu. Istovremeno bih poželeo i Partizanu sreću, da nas i on obraduje kako bi imali dva kluba u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Što se tiče spiska, akcenat je bio na igračima koji uglavnom igraju u svojim klubovima, jer u ovom godištu to je i najvažnije za njih i selekciju. Važno je da imaju kontinuitet.

Sa Rusijim smo bili rival u minulom ciklusu kvalifikacija koji smo završili kao prvi u grupi…

-Za razliku od nas, nije alibi ali moram da naglasim, Rusi su već nekoliko puta imali okupljanje, u martu i junu odigrali su tri utakmice i već su igrani. Mi smo praktično prvi put zajedno i sada je posao svih nas da zadovoljimo neke kriterijume.

Selektor je ponovo apostrofirao atmosferu kao važan detalj na putu do uspeha…

-Grb, dres i država Srbija moraju biti svetinja, a atmosfera, od mene pa do ekonoma, je važan preduslov za stvaranje pobedničkog ambijenta. Razgovarao sam sa svim igračima i predstoji nam naporan rad.

U grupi sa Srbijom nalaze se još Rusija, Poljska, Letonija, Bugarska i Estonija…

-Rusija, Poljska i mi smo možda u egalu, tako da ne bih rekao da smo mi favoriti. Znamo uostalom kako lako padamo u euforiju, da posle plasmana na neko veliko takmičenje odmah sebe vidimo kao prvake sveta. Zbog toga idemo polako, korak po korak, od meča do meča – rekao je Nenad Milovanović.

Mlada reprezentacija se okuplja 2. septembra u 11,00 u hotelu „M“ a istog dana od 18,00 odradiće i prvi trening na stadionu Rada. U Rusiju se odlazi 4.septembra, a utakmica se igra u Saransku na stadionu Mordovia Arena od 18,00.