Vesti

NAVIJAJ ZA SRBIJU | MLADENOVAC I KAKO SE VOLI SRBIJA, LUKA MILIVOJEVIĆ I MARKO DMITROVIĆ IZAZVALI ODUŠEVLJENJE U OŠ "MOMČILO ŽIVOJINOVIĆ" I GIMNAZIJI (VIDEO)

12.11.2019.

Juče Novi Beograd, danas Mladenovac, sutra…na stotine poziva sa svih strana i poruka samo jedna:  „Dođite kod nas“. „Navijaj za Srbiju“, akcija Fudbalskog saveza Srbije, posle Novog Beograda, fantastičnog dočeka i izazvanog delirijuma u dve osnovne škole, sada je u režiji naših reprezentativaca, Luke Milivojevića i Marka Dmitrovića, doživela nezaboravne trenutke u Mladenovcu, OŠ „Momčilo Živojinović“ i Gimnaziji.

Luka i Marko su prvo posetili OŠ “ Momčilo Živojinović“ gde su ih dočekali direktorka Marina Mišić i nastavnica srpskog jezika Milena Macura. Kapiten Kristal Palasa i jedan od najboljih golmana španske Primere, „upali“ su na čas engleskog  gde su ih prvo dočekali iznenađeni pogledi a onda aplauz oduševljenja. Poznavanje engleskog jezika za Luku i Marka nije naravno bio problem, a naši reprezentativci su sjajno dočekani i na času geografije. Selfiji, fotografisanje, autogrami, pokloni, dresovi, majice….Dan koji se pamti, dan koji se ne zaboravlja.

Usledilio je odlazak u mladenovačku Gimnaziju, gde je naše asove dočekao direktor Aleksandar Cvetković. Sada je iznenađenje bilo na času fizičkog vaspitanja, gde su se klinci pripremali za opštinsko takmičenje, a Luka i Marko su bili oduševljeni fudbalskim veštinama Sare Dimitrijević, učenice 1/5 koja sjajno igra fudbal u konkurenciji dečaka. Luka je zatim prihvatio izazov sa najboljim košarkašem Gimnazije, Urošem Vasilićem, učenikom 3/2 . Gađali su trojke, a srpski reprezentativac pokazao je da pored fudbalske veštine, poseduje izuzetan dar za igru pod obručima.

„Uživali smo ova dva i po sata. Zaista je fenomenalan osećaj kad dobijete priliku da usrećite decu. Svi smo mi bili đaci, imali smo svije navike, nestašluke…Ali ta sećanja iz đačkih klupa nikada ne blede i zauzimaju posebno mesto u našoj memoriji. Najviše mi se dopala reakcija mladenovačkih prvaka, reakcija tih mališana je obično i najiskrenija jer ide iz duše. Mogao bih ovako satima da se družim sa njima, da delim autograme i da se slikam, jer znam da će oni to pamtiti do kraja života. Mnogo mi se dopala akcija i preuzimam na sebe sve obavezu da uskoro organizujem nešto slično i u mom Kragujevcu“ – rekao je Luka Milivojević.

„Ove scene su nešto što nas čini srećnim i što nam stavlja do znanja da smo ipak odabrali pravu profesiju. Zadovoljstvo je videti radost na dečijim licima i shvatiti da ona zaista vole svoju zemlju i navijaju svim srcem za srpsku reprezentaciju.  Jasno je da se u Srbiji sve deli na „zvezdaše“ i „partizanovce“, da ima navijača Vojvodine, Rada, Spartaka, Napretka, Radničkog…Ali svima nama državni tim treba da bude iznad svega. Navijanje za Srbiju treba da bude stvar opšte kulture, jer sam imao zadovoljstvo da igram u zemljama gde se nacionalna obeležja poštuju na jedan poseban način. Vidim da mladenovačka deca obožavaju fudbal i setio sam se svojih đaćkih dana kada sam pravo sa časova jurio biciklom na Palić da gledam trening naših reprezentativaca i da ih jurim posle toga za autogram i fotografiju“ – rekao je Marko Dmitrović.