Vesti

NAGRADA FSS ZA GOL MESECA U PRVOJ LIGI | NIKOLI RISTOVIĆU URUČEN G-SHOCK SAT ZA NAJLEPŠI GOL U NOVEMBRU (VIDEO)

10.01.2020.

Fudbaleru Zemuna Nikoli Ristoviću uručen je najnoviji model G-shock sata kao strelcu najlepšeg gola meseca novembra u Prvoj ligi Srbije.
Omladinski reprezentativac Srbije je na utakmici 19.kola protiv Žarkova pravim projektilom levom nogom pogodio mrežu posle samo 30 sekundi od prvog sudijskog zvižduka.
„Saigraču su taj gol nazvali ‘gol iz svlačionice’. Nikada mi se u karijeri nije dogodilo da tako ekspresno dovedem svoju ekipu u vođstvo. Pratio sam glasanje na društvenim mrežama, drugari su me odmah obavestili da sam u najužoj konkurenciji za Gol meseca. Nije bilo lako osvojiti nagradu jer su to kolo obeležile i majstorije Vladimira Ilića iz Sinđelića i Marka Konatara iz Grafičara. Nisam mogao da verujem kada sam čuo da FSS nagrađuje i nas iz nižeg ranga takmičenja, ali to je dokaz da naša krovna organizacija vodi računa o svima. Zahvaljujem se na ovom divnom poklonu, niste mogli da mi izaberete lepši model. Plavo-crna varijanta ide na svaki dres kod“- rekao je Nikola Ristović.
Pored borbe sa Zemunom za opstanak u Prvoj ligi, Ristovića u 2020. godini očekuje i puno izazova na reprezentativnom planu.
„Sa omladinskom reprezentacijom Srbije sam izborio plasman na finalni kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo i nadam se da ćemo uspešno preskočiti tu poslednju prepreku na putu ka eliti. Radi se o veoma talentovanoj generaciji koju predvode kapiten Eraković, Fića Stevanović, Lazar Pavlović… Imamo sada i novog selektora, očekuje nas izuzetno teška grupa sa Austrijom, Velsom i Nemačkom, ali verujem u naš kvalitet i daćemo sve od sebe da se nađemo na završnom turniru kontinentalnog šampionata“.