Vesti

MILOŠ VULIĆ, STRELAC NAJLEPŠEG GOLA U PRVOM KOLU ŠAMPIONATA | NIJE SLUČAJNO (VIDEO)

05.08.2020.

Lep gol iz slobodnog udarca u premijernom meču nove sezone protiv Novog Pazara Miloša Vulića i nagrada za najefektniji gol u prvom kolu  ide u ruke veziste Crvene zvezde. Za gol fudbalera aktuelnog šampiona glasali su jednoglasno Dragoslav Stepanović, Dejan Đurđević, Miloš Drizić i Instagram pratioci Fudbalskog saveza Srbije.

Pred meč 2.kola u kome je Crvena zvezda ugostila niški Radnički, direktor medija službe FSS Nebojša Petrović uručio je nagradu FSS ručni sat G – shock, fudbaleru Crvene zvezde. I nastala je kratka priča koja govori o tome da samo jednom može da bude slučajno. Drugi put je već reč o majstoriji. Miloš Vulić je na utakmici protiv Novog Pazara dokazao da mu slobodni udarci postaju uža specijalnost. Osvojiti dva ručna sata u anketi Gol kola FSS, na gotovo identičan način, govori da je vezista Crvene zvezde postao noćna mora za golmane protivničkih ekipa.
„Volim slobodne udarce i to mi je omiljena pozicija. Često ostajem posle treninga i uz pomoć živog zida vežbam izvođenje prekida. Slažem se da nije slučajnost jer od početka karijere mnogo pažnje poklanjam tom elementu igre. U Zvezdi ima nekoliko dobrih šutera, šef Stanković uvek ima poslednju reč i on donosi odluku ko je zadužen za koji prekid. Desi se ponekad da i mi sami preuzmemo odgovornost u zavisnosti od osećaja u datom trenutku. Na utakmici protiv Novog Pazara, Katai nije bio na terenu, ja sam postavio loptu na mesto prekršaja i ispalo je kako se samo poželeti može“.

Vuliću posebno imponuje činjenica da je stručni žiri jednoglasno doneo odluku.
„Kada se neko poput Dragoslava Stepanovića odluči za vaš gol, svakako da vam imponuje. Tim pre što je u konkurenciji bilo još nekoliko veoma lepih pogodaka. Liga je počela na spektakularan način, igra se otvoreno, mreže se tresu iz svih mogućih pozicija i prava je šteta što nema navijača na tribinama. Ovo mi je već treći sat koji dobijam u vašoj anketi (prvi dobio dok je igrao u Napretku, op.aut), dopada mi se što je, za razliku od prethodna dva, bele boje i što ću moći lakše da ih kombinujem. Neću se zaustaviti na ovome, možda do kraja sezone napravim pravu malu kolekciju satova u svojoj sobi“.

Prvu čestitku zbog nagrade za Gol kola, Vulić je dobio od šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.
„Drago je i njemu, iskreno je prišao i zagrlio me. Vidim da mu znači što sam probio barijeru i konačno postigao gol pod njegovim vođstvom. Ulio mi je ogroman motiv kada je došao za trenera i odmah izrazio želju da ja ostanem u Zvezdi. Sticajem okolnosti, dogodile su se neke stvari koje su usporile taj proces. Najpre povreda, a posle sam morao i na hiruršku intervenciju zbog problema sa zubom. Kockice su se konačno sklopile, odradio sam cele pripreme na visokom nivou i uloženi trud je već od prvog kola počeo da se isplaćuje“.