Vesti

MLAĐI KADETI NA TURNIRU “PUT ZVEZDA” U MOSKVI

16.08.2019.

 

Mlađi kadeti U16 (generacija 2004.)  učestvuju na turniru “Put zvezda” koji se održava u Moskvi od 21. do 25. avgusta, a rivali će im biti vršnjaci iz Rusije (21.), Uzbekistana (23.) i Turske (25.).

Za akciju je zadužen trener Aleksandar Stevanović, asistiraće mu Dalibor Zorko, a na spisku se nalazi 22 igrača: Dejan Davidović (Zemun), Uroš Cvetković (Partizan), Viktor Radojević (Crvena zvezda), Vukašin Đurđević (Rad), Stefan Melentijević (Crvena zvezda – Grafičar), Stefan Nikolić (Partizan), Mihajlo Spasojević (Čukarički), Mihajlo Isailović (Crvena zvezda – Grafičar), Marko Lazetić (Crvena zvezda), Mihajlo Petković (Partizan), Vanja Vlahović (Partizan), Lazar Kaličanin (Čukarički), Mateja Stjepanović (Partizan), Matija Gluščević (Crvena zvezda – Grafičar), Luka Drobnjak ( Vojvodina), Luka Stojanović (Partizan), Ignjat Brajić (Crvena zvezda – Grafičar), Veljko Lolić (Crvena zvezda – Grafičar), Dimitrije Tabaković (Brodarac), Marko Veličković (Real, Niš), Nenad Petrović (Crvena zvezda – Grafičar), Mihajlo Vojvodić (Crvena zvezda – Grafičar).

Mlađu kadetsku selekciju na Tradicionalnom turniru „Put Zvezda“ u Rusiji će sa klupe predvoditi Aleksandar Stevanović, koji sa optimizmom dočekuje predstojeće utakmice da domaćinom, Uzbekistanom i Turskom.
– Pred nama je jedan vrlo zanimljiv turnir sa kvalitetnim protivnicima i naša je obaveza da se predstavimo u najboljem svetlu, a svakako će nam najteže biti na startu protiv Rusije. Nalazimo se na samom početku sezone, igrači su prošli pripreme i spremni su za ovakva iskušenja. Ono je što važno istaći je da nas očekuju tri utakmice na veštačkoj travi, pa ćemo tokom mini priprema u našem Sportskom centru iskoristiti priliku da se adaptiramo na tu podlogu. Nadam se dobrim rezultatima, jer imamo talentovanu generaciju. Spisak koji sam objavio je najbolji mogući u ovom trenutku, a bilo je još dosta kvalitetnih momaka koji će neki sledeći put dobiti priliku – istakao je Stevanović.
Ova generacija mladih srpskih fudbalera u evropske kvalifikacije će ući na jesen 2020.godine, a u prethodnom periodu učestvovali su na Razvojnom turniru u Hrvatskoj, gde su im protivnici bili Meksiko, Koreja i Grčka.
– Ovo će biti naš drugi zajednički turnir u inostranstvu i cilj je da pokažemo napredak u odnosu na prethodni i da vidimo šta smo uradili u međuvremenu. Shvatili smo da moramo značajno da radimo na segmentu ubrzanja igre kako bi mogli adekvatno da pariramo najjačima i nadam se da ćemo to pokazati u Rusiji. Radujemo se jakim utakmicama i verujemo da ćemo doneti lepe vesti iz Moskve – istakao je Stevanović.

U stručnom štabu pored Aleksandra Stevanovića i Dalibora Zorka, nalaze se tim menadžer Dušan Gelić, trener golmana Slaven Progovečki, kondicioni trener Nikola Todorić, doktor Dušan Stojić, fizioterapeut Senad Alidini i analitičar Stefan Filipović.