А селекција

Младен Крстајић из Москве: Волео бих Русију у групи

30.11.2017.

За добар резултат на Мундијалу најважнија је атмосфера, она је предуслов сваког успеха

У петак, 1. децембра, очи наше али и светске фудбалске јавности, биће усмерене ка Москви, где ће се у Кремљу (16,00 по средњеевропском времену) одржати жреб група за Светско првенство које се игра од 14. јуна до 15. јула идуће године. Делегацију Фудбалског савеза Србије предводи председник Славиша Кокеза, а у њој се налазе и спортски директор Горан Буњевчевић, односно в.д. селектора Младен Крстајић, као и чланови техничког особља.
Дан пред церемонију у којој ће учествовати велика имена светског фудбала, програм ће да води некада сјајни центарфор енглеске репрезентације Гари Линекер,асистираће му позната руска спортска новинарка Марија Команднаја, али и Дијего Марадона, Лоран Блан, Кафу, Фабио Канаваро, Дијего Форлан, Карлес Пујол,Гордон Бенкс и Никита Симоњан, в.д. селектора Србије Младен Крстајић, изнео је своје утиске из Москве.
-Овде се осећа атмосфера Мундијала и заиста је све тешко описати ако нисте на лицу места. Дошле су делегације учесника и осећа се позитивна тензија пред сутрашњи жреб. Бити део ове приче је велико задовољство и привилегија – рекао је српски селектор.

Многи се баве избором ривала, свако има своје жеље…
-Да, сви причају о томе, изашао сам и ја у сусрет онима које су ме то питали, наравно више из разлога да задовољим знатижељу јер ће жреб на крају дати одговор. Волео бих, дакле, да будемо у групи са Русијом, братске смо земље, имали би добру атмосферу.А да издвајам неке друге селекције, па сви знамо ко је светска класа и збиља је незахвално да сада бирам која би нам мање или више репрезентација одговарала.Биће оно што нам је суђено, као и свима, жреб је исти за све.Наравно, било би добро да имамо за ривале селекције са којима можемо да играмо, у смислу да направимо што бољи резултат.

Селектор не крије да би наша селекција била међу најискуснијим учесницима СП али пре азијске турнеје на којој су шансу добили многи играчи из генерације „златних орлића“ …
-Искуство се стиче са већим бројем утакмица, али када причамо о самом такмичењу онда у први план стављам атмосферу, јер без ње не можете да направите ништа. Без обзира на тим који имате.Важно је да играчи дишу као један, да постоји поштовање у њиховом односу.Да сваки играч буде део тима.А онда ће тим да избаци најбоље појединце. И то је добро за Србију и за играче. Морамо бити искрени у том односу, а то смо показали у квалификацијама, али и на минулој азијској турнеји где је постојао страх да ће неки играчи подбацити на овај или онај начин, међутим сви они су показали прави карактер, да су прави момци. И мени је велико задовољство што сам био са њима ових скоро две године а поготово на турнеји по Кини и Јужној Кореји. Једноставно, неко моје виђење фудбала је да уколико желиш резултат и корак напред, онда је неопходна и свежа крв, а ми имамо младе играче који уз ове старије могу и морају да стасавају. Једног дана ће отићи и Ивановић и Коларов и Стојковић…а долазе други, зато је азијска турнеја и била права прилика да појединци остваре деби и покажу да у будућности Србија може на њих да рачуна.После свега ја сам поносан на њихов однос према дресу, као и утисак који су оставили – рекао је Младен Крстајић, који ће сутра у друштву председника Славише Кокезе и спортског директора Горана Буњевчевића, представљати Србију на жребу група СП у Русији.