Интервју

ЛЕГЕНДАРНИ АС ИТАЛИЈАНСКОГ И СВЕТСКОГ ФУДБАЛА, АЛЕСАНДРО ДЕЛ ПЈЕРО, ЕКСКЛУЗИВНО ЗА САЈТ ФСС | ВАША ГРУПА ЈЕ ВЕОМА НЕЗГОДНА, АЛИ СВИ ЗНАМО ДА ЈЕ ВЕЛИКО СРЦЕ ОДЛИКА ВАШЕ НАЦИЈЕ (ВИДЕО)

03.04.2022.

Одмах после церемоније жреба у Дохи, члан медија тима ФСС Небојша Петровић разговарао је са легендарним асом Јувентуса и италијанске репрезентације Алесандром Дел Пјером:

”Знамо да су на овом нивоу такмичења све групе подједнако тешке. Пласман на Светско првенство избориле су јаке репрезентације. Ваша група је веома незгодна. Можда Бразил можемо да ставимо који степен изнад осталих, због искуства и свега другог. Остале стри репрезентације су изједначеног квалитета. Биће лепо за гледање. Поздрављам све моје пријатеље из Србије. Другари, надамо се најбољем”.
Шта мислите о потенцијалу српске репрезентације на челу са бившим играчем Вероне Драганом Стојковићем?
”Имате веома талентоване фудбалере. Сви знамо да је велико срце одлика ваше нације. Није увек лако све то спојити. Као екипа имате невероватан квалитет, са аспекта талента, физичке спреме и менталног склопа. На турниру који траје месец дана може свашта да се догоди. Нека је са срећом”.
Да ли је Влаховић нови Дел Пјеро или нови Раванели и Вијали?
”Влаховић је Влаховић. Много је виши од мене, много је крупнији од мене, али није толико леп као ја” – нашалио се Дел Пјеро, па наставио – ”Он је другачији тип нападача. Класична деветка, али сјајан у свим другим елементима игре. Желим му све најбоље у каријери”.
Огромна је штета за фудбал што Италије други пут заредом нема на Светском првенству?

”Веома тежак моменат за све нас као фудбалску нацију, али генерално и за комплетан фудбалски покрет у Италији. Морамо добро да се замислимо, да видимо шта није функционисало, да засучемо рукаве и вратимо ствари на своје место” – закључио је Дел Пјеро у ексклузивном разговору за сајт ФСС.

Запратите ФСС
Вести из категорије