Интервју

АЛЕКСАНДЕР ЧЕФЕРИН, ПРЕДСЕДНИК УЕФА | УЖИВАМ СВАКИ ПУТ КАД ДОЂЕМ У СРБИЈУ, ОДУШЕВЉЕН САМ, ДОБИЈАТЕ ОЗБИЉНУ ИНФРАСТРУКТУРУ, А ТО ЗНАЧИ ДА МОЖЕТЕ ДА ОРГАНИЗУЈЕТЕ НЕКИ ВАЖАН ТУРНИР ПОД ОКРИЉЕМ УЕФА

13.01.2023.
После пријема у Председништву Србије где се састао са председником Александром Вучићем, први човек европског фудбала Александер Чеферин и његов најближи сарадник Зоран Лаковић посетили су просторије Фудбалског савеза Србије на Теразијама 35 и одржали краћи радни састанак са члановима руководства наше организације. Поред заменика председника Ненада Бјековића и генералног секретара Јована Шурбатовића, састанку је присуствовао и директор А репрезентације Србије Стеван Стојановић који је председнику УЕФА пренео поздраве селектора нашег националног тима Драгана Стојковића.
„Уживам заиста сваки пут када дођем у Србију. Морам да кажем да сам први пут овде у просторијама Савеза, увек сам ишао у Спортски центар у Старој Пазови и утисци су веома позитивни. Одушевљен сам инфраструктуром, апсолутно је фасцинанто колико лепих малих стадиона имате на располагању. Коначно и Србија добија озбиљну инфраструктуру, а то значи да можете да организујете неки важан турнир под окриљем УЕФА. Без добре и квалитетне инфраструктуре нема ни доброг фудбала“ – изјавио је Чеферин који ће на Конгресу УЕФА 5. априла у Лисабону бити једини кандидат за нови мандат на функцији челника европске куће фудбала:
„Мени пуно значи што сам добио подршку свих 55 Савеза, то је велика ствар јер никога не можеш да присилиш да буде на твојој страни уколико то ниси заслужио. У исто време, то је додатна мотивација и још већа одговорност, пробаћу да их не разочарам. Када сам се кандидовао 2016. године, прогнозе су биле да нећу добити ни пет гласова, да нико из нашег региона никада неће бити ни у Извршном одбору, а камоли на руководећој функцији УЕФА. Али ствари се мењају, доказали смо да имамо знање и квалитет, можда нисмо били самоуверени и можда сами себе нисмо довољно ценили. Сада је свима јасно да смо достојни тако одговорних функција у кровној организацији европског фудбала“.
Комплетан интервју са Александером Чеферином можете да погледате на званичном Јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.

По завршетку посете, председник УЕФА уручио је пригодан поклон заменику председника ФСС Ненаду Бјековићу.
Запратите ФСС
Вести из категорије