Kup

KZŠ:CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN UOČI FINALA KUPA

22.05.2019.

Lepši kraj sezone niko nije mogao da poželi, duel dva naša najveća kluba za pehar nacionalnog Kupa. Jedan meč, jedan trofej, bez prava na popravni. A koliki je ulog i interesovanje za duel Crvene zvezde i Partizana najbolje je moglo da se vidi u prostorijama FSS na Terazijama 3. Brojni predstavnici medija sačekali su predstavnike dva kluba, trenere Sava Miloševića i Vladana Milojevića, odnosno Vujadina Savića i Vladimira Stojkovića…

Trener Partizana Savo Milošević želi da trofejom Kupa spasi sezonu, ali pre svega da pobedi fudbal…

Partizan može delom da spasi sezonu. Osvajanje nam donosi rasterećeniji kalendar. Značilo bi nam da dve nedelje kasnije počnemo pripreme za Evropu. Posle jedne ovakve sezone trofej bi značio mnogo. Igramo utakmicu koja ima veliku težinu, jer donosi trofej. Učinićemo sve da pobedimo. Dobro je za srpski fudbal da naša dva najveća kluba igraju za trofej, pa neka pobedi fudbal- rekao je Savo Milošević.

Milošević je tokom igračke karijere često umeo da trese mreže večitom rivalu i u prvenstvu i Kupu, ali na prvenac u trenerskoj karijeri tek čeka. Uostalom, iza njega je samo jedan sudar sa crveno-belima, pre četiri sedmice (1:2). 

Taj prethodni derbi će značiti više meni nego mom kolegi, u smislu iskustva, jer mi je bio prvi, ne i u smislu da možemo jedan drugog da iznenadimo. Mada, ovo je drugačija utakmica od prvenstvene, narednih 90 minuta reševa sve. Moja ekipa može bolje nego u prethodnom periodu, jer smo se digli, a nadam se da Zvezda neće uspeti da se digne na nivo iz Lige šampiona, jer bismo onda imali problem- naglasio je Savo Milošević.

Trener Zvezde Vladan Milojević želi da zaokruži sjajnu sezonu duplom krunom…

Pričali smo da su nam oba domaća trofeja cilj, uzeli smo jedan, a sad imamo priliku za drugi. Činjenica da Zvezda dugo čeka na „duplu krunu“ i to nam je veliki motiv. Ispred nas je posebna utakmica i daćemo sve od sebe da pružimo dobru partiju i slavimo. Voleo bih da pobedi fudbal, to je najvažnije. Ne želim da moji igrači budu rasterećeni na treningu, a kamoli utakmici. Prošle godine nismo stigli do finala, pogrešno je gledati da smo rasterećeni zbog titule. Gledamo da budemo spremni rekao je Vladan Milojević.

Prema njegovim rečima domaćin nije u psihološkoj prednosti, iako je odbranio titulu.

-Moji igrači znaju da ne želim da budu rastrećeni ni na treningu. Kamoli na utakmici. Čekamo dugo duplu krunu. Prošle sezone nismo ni stigli do finala, zato ne bih rekao da smo rasterećeni. Samo smo jedan cilj ostvarili, sad gledamo drugi – zaključio je Vladan Milojević.

Golman Partizana Vladimir Stojković rekao je da će finale Kupa biti jedna od najbitnijih utakmica ove sezone.

Imali smo turbulentan period iza nas. Večiti rival je osvojio titulu, čestitam im na tome i svim rezultatima. Spremali smo se ovih dana, meseci, za utakmicu koja nas čeka. Pred nama je najlepša utakmica u srpskom fudbalu i mislim da će biti pravi doživljaj za gledaoce  rekao je Stojković.

Golmana Partizana pitali su  za detalj sa prethodnih derbija, kada  je na stadionu „Rajko Mitić“ birao da Partizan napada u prvom poluvremenu ka južnoj tribini, što je možda neuobičajeno. Odgovorio je da „nije bilo nikakve provokacije, niti će ikada biti sa njegove strane“.

Stojković je govorio i o publici, uz reči da bi mu bilo drago da može da pošalje svoju decu samu na stadion.

Kao ocu troje dece bi mi bilo drago da mogu same da ih pošaljem na derbi da znam da se neće pokačiti, dobiti batine. Tome treba da težimo, to je san svakog oca- rekao je Vladimir Stojković.

Kapiten Zvezde Vujadin Savić rekao je da je pred Zvezdom veoma važna utakmica.

Imali smo fenomenalnu sezonu koju smo završili na prvom mestu, ali cilj je dupla kruna koju čekamo 12 godina. Iskreno se nadam i verujem da ćemo uspeti da je osvojimo – rekao je Savić.

Jedna od glavnih tema pred svaki derbi su navijači i tribine na kojima su česti neredi.

To je u poslednje vreme na boljem nivou nego što je bilo ranije. Sigurno da nas očekuju lepša vremena- nada se kapiten Crvene zvezde.