Vesti

KVALIFIKACIJE ZA EP | BRILJANTNO IZDANJE I FANTASTIČAN REZULTAT ŽENSKE „A“ SELEKCIJE U SEVERNOJ MAKEDONIJI

05.10.2019.

STRELCI: 0:1 Blagojević, 0:2 Blagojević 34, 0:3 Filipović 37, 0:4 Vuković 46, 0:5 Vuković 61, 0:6 Stefanović 82. TC FSSM u Skoplju. Sudija: M.S.Kaputi (Italija). Žuti kartoni: Maksuti (Severna Makedonija), Mijatović, Stefanović (Srbija).

SEVERNA MAKEDONIJA: Pančurova, Bošeska (od 63. Dimoska), Angelkovska, Nikolovska, Kostova (od 55. Milevska), Trajkovska (od 46. Đorđioska), Ristovska, Maksuti, Andonova, Jakovska, Roči.

SRBIJA: Kostić, Poljak, Damjanović, Slović, Ilić (od 46. Vuković), Mijatović, Stefanović, Filipović (od 62. Čubrilo), Blagojević, Stanković (od 69. Stojanović), Čanković. Selektor Predrag Grozdanović

Fantastična igra i ubedljiva pobeda ženske „A“ selekcije u drugom meču kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Izabranice seklektora Predraga Grozdanovića slavile su u Skoplju protiv Severne Makedonije – 6:0(3:0) i tako posle dva meča i pobede u prvom kolu u Kazahstanu (3:0) imaju maksimalan učinak.

Naše devojke su sjajno ušle u meč i već posle četiri minuta igre Dina Blagojević je na asistenciju Milice Stanković dovela Srbiju u vođstvo. Raspoložena Dina Blagojević je duplirala vođstvo, ponovo posle asistencije Milice Stanković, koja je učestvovala u akciji i kod trećeg gola koji je postigla Tijana Filipović.

Kako su ušle u meč, tako su naše devojke nastavile i posle pauze. Marija Vuković je u poluvremenu ušla u igru umesto Marije Ilić i odmah postigla četvrti gol. Fenomenalna Marija Vuković se poigrala sa domaćom selekcijom i u 61.minutu kada je postigla svoj drugi, a za Srbiju peti gol. Do kraja meča u listu strelaca se upisala i Dejana Stefanović.

Briljantno izdanje i fantastičan rezultat naših devojaka u Skoplju dovoljna su pozivnica za podršku za veoma važan meč protiv Austrije, 8.oktobra na stadionu „Čair“.

Posle velike pobede selektor Predrag Grozdanović nije krio zadovoljstvo…

– Jako važna utakmica za nas – rekao je posle meča selektor.- Imali smo motivisanog rivala, ali devojke su dale maksimum, pružile odličnu igru i poslale pozivnicu navijačima da nas podrže u još jednom veoma važnom i teškom susretu, protiv Austrije u Nišu. Uveren sam da će devojke i u tom meču dati sve od sebe kako bi se na kraju svi zajedno radovali.