Vesti

KONGRES UEFA U PARIZU | DELEGACIJA FSS NA ČELU SA PREDSEDNIKOM DRAGANOM DŽAJIĆEM, NAREDNI 49. KONGRES U BEOGRADU 3. APRILA 2025. (VIDEO)

08.02.2024.

U velelepnoj dvorani ‘Maison de la Mutualite’ u Parizu, u četvrtak u 10 sati počeo je 48. Kongres UEFA kojim predsedava prvi čovek evropskog fudbala Aleksander Čeferin.

Najvažnija odluka po srpski fudbal doneta je dan ranije na sastanku Izvršnog komiteta, a vest da će Beograd i Fudbalski savez Srbije biti organizatori narednog sastanka najvišeg tela evropskog fudbala, zakazanog za 3. april 2025. godine, izazvala je oduševljenje fudbalskih zvaničnika i kompletne fudbalske javnosti u našoj zemlji.

Osmesi i dobro raspoloženje svih članova naše delegacije u Parizu jasno govore o značaju ukazanog poverenja od strane UEFA i reputaciji koju Fdubalski savez Srbije uživa u međunarodnim okvirima. Beograd kao prepoznatljiva evropska prestonica, poseduje sve moguće uslove da bude domaćin jednog od najznačajnijih događaja u evropskom fudbalu, što je sa jedne strane ogromno priznanje za srpski fudbal, a sa druge prilika za promociju zemlje na internacionalnom nivou.
Delegaciju našeg Saveza na Kongresu UEFA u Parizu čine predsednik Dragan Džajić, generalni sekretar Jovan Šurbatović, potpredsednik Branislav Nedimović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, a u 18 časova na ceremoniji žreba za novi ciklus Lige nacija, pridružiće im se selektor Dragan Stojković i direktor A reprezentacije Stevan Stojanović.
Svaki veliki događaj u organizaciji UEFA, pored centralne tačke koja podrazumeva diskusiju o aktuelnim temama i reformama, kao i razmenu ideja i iskustava među čelnicima nacionalnih asocijacija, prilika je i za susrete velikih prijatelja sa fudbalskog terena.
Kamera FSS zabeležila je u sredu uveče srdačan susret Dragana Stojkovića i Stevana Stojanovića sa njihovim nekadašnjim saigračem Robertom Prosinečkim kome će žreb za Ligu nacija u Parizu biti prva konkretna obaveza na novoj funkciji selektora reprezentacije Crne Gore.

Na Kongresu u Parizu, kao poslednja tačka dnevnog reda, biće potvrđena odluka Izvršnog komiteta UEFA i ozvaničeno domaćinstvo Beograda za sledeću sednicu najvišeg tela evropskog fudbala.