Архива

Комеморација и сахрана Милана Аранђеловића у петак, 14.јула

10.07.2017.

Преминуо је човек кога су сви волели. Милан Раки Аранђеловић (1929-2017). Легендарни, вишедеценијски, физиотерапеут најбољег националног тима.О величини његовог лика и дела најбоље говоре речи из клуба коме је подарио године живота.
Наиме, стогодишња историја популарног београдског клуба, ОФК Београда, проткана је гомилом легенди које су прославиле плаво-бели дрес „романтичара“ са Карабурме. Било је у том периоду много славних играча и тренера, који уживају тај статус, али је у фудбалу, ипак, прави раритет да један од синонима за клуб буде физиотерапеут. ОФК Београд, али и српски фудбал, могу се похвалити и тим податком, а лик и дело Милана-Ракија Аранђеловића, остаће вечито упамћени у срцима многих генерација тренера,играча и навијача ОФК Београда и нашег државног тима.
Раки је био на више од 2.200 клупских и 350 репрезентативних утакмица као физиотерапеут, учествовао је на четири европска првенства и четири светска првенства са нашим националним тимом, а на Светском првенству у Немачкој 2006. био је, са својих 77 година, његов најстарији учесник.
Сама Ракијева појава изазивала је симпатије свих љубитеља српског фудбала, пре свега играча и чланова стручног штаба, као и навијача. Дошао је у ОФК Београд нечујно, а задржао се у њему пуне три деценије. Омиљен и поштован од стране оних са којима је сарађивао, изградио је статус личности која је, пре свега, својом племенитом природом и добротом лечила све бриге оних који су носили дрес или клуба или државног тима.
Милан Раки Аранђеловић је добитник Златне плакете ФСС и ОФК Београда за животно дело, Ордена заслуга за народ и Ордена за војне заслуге.
Комеморација ће бити одржана у петак, 14. јула 2017. у 11:30 часова на Омладинском стадиону ОФК Београда, а сахрана у 13:30 часова на Новом гробљу у Београду.