Завршен летњи камп за омладинке и кадеткиње

10.07.2017.

И на овом кампу је било играчица из дијаспоре које су изразиле жељу да у будућности да носе дрес са државним грбом. Из Шведске су стигле талентоване Ема Петровић (Хеслинборг), Исабела Грујић (Молде) и Јована Николић (Розенгард)

У Кући фудбала у Старој Пазови одржан је Летњи камп млађих женских селекција. Савез је прихватио сугестију клубова да се камп одржи пре почетка клупских припрема (3-9. јула). Иако су репрезентативке стигле на камп без припрема, програм је у потпуности реализован. Селектор Омладинске репрезентације Лидија Стојкановић је позвала 26 играчица. Исто толико кадеткиња је радило под наџором Никослава Бјеговића и Драгише Зечевића. Најмлађа селекција је одиграла и пријатељску утакмицу са селекцијом дечака из Пазове (2002), а дечаци су били успешнији 3:1.
У седмодневном програму радило се у два термина. Ведете сениорске репрезентације знају колико су кампови важни за најмлађе селекције у њиховом фудбалском сазревању. Јована Дамњановић (Бајерн), Јелена Чанковић и Алегра Пољак (Ференцварош) биле су гошће кампа и нису пропустиле прилику да подрже млађе колегинице. Технички директор Горан Буњевчевић и његов сарадник Немања Филиповић су поздравили девојчице и пожелели им успешан рад.
Последњег дана кампа, по традицији, одиграна је утакмица између две селекције. Резулат није био приоритет, али се видела жеља играчица да се докажу и нађу на списку селектора за последњу проверу пред квалификације. Омладинке ће до почетка квалификција угостити Румунке у Суботици 8. и 10. августа. Селекција испод 19 година ће на првом квалификационом турниру у Финској од 12. до 18. септембра покушати да избори пласман у елитну рунду у групи са Финском, Босном и Изаелом.
Кадеткиње ће до старта квалификација имати последњу проверу у Темишвару 3. и 5. августа. Веома талентована генарација играчица рођених 2001. и 2002. године ће бити домаћин турнира у Старој Пазови. Наша најмлађа селекција ће се са Белгијом, Белорусијом и Македонијом од 23. до 29. септембра борити за пласман у други круг. Селектор ће бити на слатким мукама да одабере 18 играчица, које су наговестиле таленат на УЕФА Развојном турниру у Бугарској, а радом на кампу оправдале позив.


И на овом кампу је било играчица из дијаспоре, које су изразиле жељу да у будућности да носе дрес са државним грбом. Из Шведске су стигле талентоване Ема Петровић (Хеслинборг), Исабела Грујић (Молде) и Јована Николић (Розенгард). Омладинкама се прикључила Кристина Билић из немачког Хамбурга. Никослав Бјеговић, координатор за женски фудбал, задовољан је што се све велики број играчица из дијаспоре јавља и жели да носи дрес Србије.
-Добар рад и резултати наших селекција су најбоља препорука нашим играчицама из дијаспоре, које желе да буду део српских селекција. Оне доносе нови квалитет, другачији стил и навике, веома корисне за државни тим. Поносни смо што наша деца из дијаспоре препознају да се у Србији квалитетно ради и задовољство нам је да им пружимо прилику да буду део тог пројекта – рекао је Никослав Бјеговић.

Омладинска – Кадетска 4:4
СЦ ФСС. Стрелци: Филиповић (два), Бака и Ивановић (за У-19), Радић, Ђуровић, К. Павловић, Пољаковић (за У-17).
У-19: Ма. Булатовић, Вучковић, Шћепановић, Мостарац, Трбојевић, Савановић, Агбаба, Кардовић, Ивановић, Филиповић, Фрајтовић.
Играле су: Перенчевић, Јосић, Билић, Миладиновић, Кнежевић, Бака, Кричак, Живковић, Николић, Буркерт.
У-17: Петровић, Марјановић, Вуликић, Гајдобрански, Денда, Маговчевић, Радић, Раичевић, Барјактаровић, Ступар, Д. Петровић.
Играле су: Еремић, Крстић, Е. Петровић, Воркапић, Т. Николић, Плавшић, Васовић, К. Павловић, Ми. Булатовић, Ђуровић, Ј. Николић, Ђорђевић, Савић, Грујић, М. Павловић, Стојановић, Пољаковић, Стевановић, Сремчевић.