А селекција

КАТАР 2022 | НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ И МАРКО ГРУЈИЋ (ВИДЕО)

26.11.2022.

Репрезентација Србије у понедељак, 28. новембра игра други меч групне фазе на Првенству света против Камеруна (11,00 средњоевропско време, 13,00 локално), а пред бројним представницима медија данас су били Немања Максимовић и Марко Грујић…Уследила су питања о повређеним играчима, пре свега Сергеју Милинковићу-Савићу који је у мечу са Бразилом добио јак ударац, затим паралели са стартом на Првенству света за играче до 20 година на Новом Зеланду где је Србија изгубила први меч а затим освојила планету, Максимовић и Грујић су били важни адути на том путу, Камеруну…

„Што се тиче Сергеја и његове повреде није на нама да размишљамо о томе, верујем да ће сви учинити све да он буде у реду. Знамо сви колико Сергеј значи селекцији. Надамо се да ће све бити како треба“рекао је Марко Грујић.

Није тајна, у табору Орлова је добра атмосфера, пораз од Бразила је још више мобилисао све…

„На Новом Зеланду смо изгубили прву утакмицу, па смо после тог меча победили све и постали прваци света. И када се губи и када се побеђује морамо бити тим, тако да смо Бразил архивирали и фокус је само на Камеруну“ рекао је Максимовић, а Грујић потврдио да је атмосфера добра после меча са Бразилом, јер пред тимом су још две важне утакмице у групи“Да, када вратимо филм и сетимо се Новог Зеланда, пораз на старту нас је још више ујединио и мобилисао. Знате све шта се касније дешавало. Имамо добар тим, добре резултате, одличну атмосферу и желимо добар резултат и пролаз у нокаут фазу такмичења“.

Оно што је важно јесте да се опораве сви повређени играчи и селектор Стојковић има на располагању све играче…

„Да, надам се да ће сви играчи бити спремни, пре свега здрави за меч са Камеруном. Да ли ће више одлучивати физика или тактика против Камеруна? Видели смо да су пали против Швајцарске у другом полувремену, све зависи од меча до меча, важно је ми будемо тактички спремни и наравно да будемо максимално сконцентрисани током целог меча“ рекао је Максимовић, а Грујић сматра да не треба да се уђе у трку“Таленат је на нашој страни, морамо имати фокус од првог минута, верујем да је квалитет на нашој страни“.

Камерун је добро скениран…

„Имају брзе играче по боковима, опасни су, имају добре појединце. Али најважније је како ћемо ми да изгледамо, ако будемо одговорили обавезама као и у многим претходним мечвима, можемо да се надамо добром резултату“ истичу и Максимовић и Грујић.

Целу конференцију за медије можете да погледате на јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.