А селекција

КАТАР 2022 | ЗОРАН ЛАКОВИЋ И ДЕЈАН ПЕТКОВИЋ У ПОСЕТИ БАЗИ СРБИЈЕ У ДОХИ (ВИДЕО)

26.11.2022.

Добро позната лица и кампу Србије два дана уочи друге утакмице на Светском првенству против Камеруна. Директор националних асоцијација УЕФА Зоран Лаковић, у друштву некадашњег репрезентативца наше земље Дејана Петковића и једног блиског сарадника из Ниона, посетио је наше репрезентативце у хотелу Риксос, а селектору Стојковићу пожелео да у последње две утакмице групне фазе Светског првенства буде у ситуацији да састави најбољи могући тим и да докаже да ова генерација српских фудбалера може много више од онога што је пружила на премијери против Бразила:

„Верујем у ове момке и селектора Стојковића. Прва утакмица на Светском првенству увек носи са собом много замки и непредвиђених околности. Сви смо били еуфорични, очекивали неки сензационалан резултат, али треба бити реалан. Изгубили смо од јачег тима који с пуним правом конкурише за титулу светског шампиона. Не треба клонути духом, битна је хладна глава и фокус на Камерун и Швајцарску. емотивно сам веома везан за ову генерацију коју чине европски и светски шампиони у омладинском узрасту. Они су и на Новом Зеланду кренули поразом од Уругваја, па заређали с победама и догурали до трона. Поседују шампионски ген и једна лоша партија неће им сигурно пољуљати самопоуздање. Дошли смо данас да их подржимо, лепо је видети Рамба и Пиксија на једном месту, ова репрезентација је отворена за све легенде и некадашње репрезентативце, влада права фамилијарна атмосфера и уверен сам да ће баш из те атмосфере доћи и добар резултат“ рекао је Зоран Лаковић.  

Дејан Петковић је са актуелним селектором Србије делио свлачионицу на пријатељској утакмици против Русије 1995. године, када је постигао и једини гол у дресу са државним грбом:

„Пикси је седам година старији од мене, али сам имао задовољство да се сретнемо у репрезентацији и да једном приликом будемо и цимери у соби. Много ми је драго што је као селектор успео да доведе нашу Србију на Светско првенство. Ово је велики догађај, сваки играч сања да буде актер највеће смотре светског фудбала. Нажалост, нисам имао среће да као играч осетим чари Мундијала, али сам захваљујући људима из ФИФА већ трећи пут део овог спектакла. Био сам у Бразилу 2014, Русији 2018. и сада у Катару. Осећај је невероватан. Пратио сам утакмицу против Бразила у друштву Жулија Цезара, Роберта Карлоса, Кафуа и Жилберта Силве. Рекао сам им да само они могу да изгубе, јер мени одговара било који резултат. Србија је моја земља, али сам у Бразилу провео више од половине свог живота. Изгубио сам опкладу са Зиком, прогнозирао сам 2:1 за Србију, он је рекао 2:1 за Бразил. Жулио Цезар је био најбољи прогнозер, рекао је да ће нас разбити са 2:0. Одговорио сам му да то није разбијање, 2:0 је нормалан резултат. Битно је да момци што пре подигну главу и да победе Камерун. Знам да 217 милиона људи на овом свету жели да Србија и Бразил оду у осмину финала, 210 милиона Бразилаца и седам милиона Срба. Па хајде да сви будемо срећни после трећег кола групне фазе Мундијала“ рекао је Дејан Петковић.

Дуже интервјуе са Зораном Лаковићем и Дејаном Петковићем можете да погледате на јутјубу Фудбалског савеза Србије.