У 17

КАДЕТИ ИДУ НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

21.04.2017.

Перица Огњеновић одредио шири списак играча за мечеве у Хрватској, ривали у групи Немачка, Република Ирска и БиХ

 

Пред кадетском репрезентацијом Србије налази се учешће на Европском првенству у Хрватској од 3. до 19. маја, где су нам ривали у групи Немачка, Република Ирска и Босна и Херцеговина. Турнир отварамо са Републиком Ирском, 4. маја у 16,30, три дана касније, тачно у подне, састајемо се са Немачком, а 10. маја, такође у 12,00, ривал нам је Босна и Херцеговина. Све мечеве у групи наша селекција игра у Кострени. Пласман у нокаут фазу обезбедиће две селекције.
Селектор ове генерације играча (рођени 2000.) Перица Огњеновић обелоданио је шири списак играча који ће бити на окупу од 24. априла у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, а дан касније планиран је последњи филтер, утакмица са Радом (16,00). Дан пред одлазак у Хрватску (репрезентација ће боравити у Умагу), „орлићи“ имају генералну пробу у мечу са Украјином, 27. априла у 18,00 у Спортском центру ФСС.
Голмани
Милош Гордић (Црвена звезда)
Алекса Милојевић (Јагодина)
Душан Антић (Амиен)
Лука Радотић (Чукарички)
Одбрана
Александар Костић (Црвена звезда)
Димитрије Каменовић (Чукарички)
Златан Шеховић (Партизан)
Јован Владимир Павловић (Спорт Тим, Бањалука)
Лазар Марић (Штутгарт Кикерс)
Светозар Марковић (Партизан)
Лука Сабов (Б93 Копенхаген)
Средина терена
Марко Јанковић (Црвена звезда)
Армин Ђерлек (ОФК Београд)
Жељко Гаврић (Црвена звезда)
Иван Илић (Црвена звезда)
Михаило Нешковић (Војводина)
Стефан Станковић (Интер)
Вања Звеканов (Спартак, Суботица)
Урош Гајић (Партизан)
Матеја Зувић (Партизан)
Игор Шехапи (Партизан)
Филип Стојиљковић (Цирих)
Слободан Бабић (Рад)
Напад
Никола Новић (Партизан)
Милутин Видосављевић (Чукарички)
Филип Ступаревић (Вождовац)
Јован Кокир (Партизан)
У стручном штабу поред селектора Перице Огњеновића налазе се тренери Драган Мићић, Далибор Шкорић, Душан Шарановић (анализа), Виборг Коцеић (голмани), доктор Мирослав Николић, физиотерапеут Владимир Антоновић, тим менаџер Игор Гачић, официр за медије Душан Гелић и економ Ђорђе Отовић, а уз селекцију ће бити и комесар за безбедност Дарко Грабеж.
Кадетска селекција Србије обезбедила је пласман на Европско првенство после два круга квалификација. Први турнир одржан је у Италији, а селекција коју је тада предводио Илија Столица, победила је БЈР Македонију (3:1) и Албанију(2:0), а у мечу без резултатског значаја, поражени смо од Италије (0:2). На турниру елит рунде квалификација у Шкотској, остварили смо веома важну победу, показало се касније одлучујућу, против Швајцарске (2:1), поражени смо од домаћина Шкотске (0:1), а онда оверили пласман на ЕП у мечу са Црном Гором (1:0).

X