INFORMACIJA ZA SUDIJE I POMOĆNE SUDIJE KOJI SUDE OMLADINSKU I KADETSKU LIGU SRBIJE

10.08.2017.

Poštovane koleginice i kolege,

Odlukom Izvršnog Odbora Fudbalskog saveza Srbije sa sednice održane 15. juna 2017. godine, imenovan sam za komesara za suđenje Mlađih kategorija FSS, te molim sudije i pomoćne sudije da se pridržavaju sledećeg Kodeksa ponašanja: 

– Sudije i pomoćne sudije su obavezne da pisanim putem otkazuju utakmice Mlađih kategorija FSS za tekuće kolo, a najkasnije do srede do 10 časova, dok za vanredna kola, ukoliko ih bude u prolećnom delu prvenstva, do ponedeljka do 10 časova, na e-mail mikistojanovic64@gmail.com

– raspored delegiranja izlaziće za tekuće kolo petkom od 16 do 19 časova na sajt FSS / Sudije / Delegiranje sudija / Omladinska i Kadetska liga,   

– Svaki eventualni incident obavezni ste da prijavite u Zapisnik utakamice, kao i u sudijski Izveštaj, 

– Obratiti posebno pažnju kada sudije na utakmicama izreknu disciplinsku meru opomene (žuti karton)  obavezno je istu usaglasiti sa delegatom, broj igrača, ime i prezime igrača i razlog opomene.

– Sudije su dužne i obavezne da prilikom izricanja disciplinske mere, crveni karton, napišu u Zapisnik utakmice razlog isključenja, ime i prezime igrača kao i broj igrača. Pomoćne sudije moraju da daju pojedinačne izjave a nikako kao do sada što su pojedini pisali „saglasni sa izjavom sudije utakmice“!

– Nalog za suđenje utakmice nalazi se na sajtu FSS / Savez / Propisi i dokumenti / Dokumenta za takmičenje mlađih kategorija / Nalog za suđenje mlađih kategorija i takav popunjen nalog, pojedinačan, predajete klubu domaćinu na plaćanje, 

– Naknada sudije i pomoćnih sudija je po 5.000,00 dinara, putni troškovi 20,00 dinara po kilometru (kada sudite u mestu stanovanja nemate pravo na putne troškove). Kada vas klub domaćin isplati obavezni ste da po 1.000,00 dinara, ukupno 3.000,00 dinara po utakmici uplatite na t.r. Fudbalskog saveza Srbije (355-1034682-82), sa naznakom „Uplata takse za suđenje“ i uplatnicu pošaljete sa sudijskim Izveštajem FSS. Molim sve koleginice i kolege ako klub domaćin nema sredstava da plati odmah sudijsku naknadu i putne troškove da to napišete u sudijskom Izveštaju i da se puno ne upuštate u raspravu sa predstavnikom domaće ekipe. Sudije i pomoćne sudije su u obavezi da dostave domaćem klubu svoj tekući račun, naziv banke i status: zaposlen/nezaposlen/student.

– Sudijski izveštaj skidate sa sajta FSS / Savez / Propisi i dokumenti / Dokumenta za takmičenje mlađih kategorija / Zapisnik utakmice mlađih kategorija. Takav Izveštaj, popunjen, zajedno sa uplatnicom šaljete na adresu, Fudbalski savez Srbije, Terazije 35, 11000 Beograd, za Zorana Jovanovića, najkasnije do srede do 12 časova.

– Nikako ne slati sudijske Izveštaje regiona, nego gore pomenuti sudijski izveštaj, 

  • Po odluci Izvršnog Odbora Strukovne organizacije sudija FSS i Sudijske komisije FSS utakmice Lige mlađih kategorija FSS sude sudije i pomoćne sudije Super i Prve lige Srbije, kao i sve sudije i pomoćne sudije Srpskih liga. 
  • Po odluci Sudijske komisije FS Srbije sudije i pomoćne sudije koji pauziraju na Super i Prvoj ligi Srbije, mogu biti delegirani na utakmicama Liga mlađih kategorija FS Srbije.

– Molim vas da po završetku utakmice, najkasnije u roku od 45 minuta, javite rezultat utakmice i eventualno incidentne situacije na telefon 066 838 7006 – Miroslav Stojanović

 

                                                                                                                                    S poštovanjem,

                                                                                                           Komesar za suđenje mlađih kategorija FSS

                                                                                                                                Miroslav  Stojanović