I DEVOJKE FUTSAL MAJSTORI, SRBIJA POBEDNIK TURNIRA, BRILJANTNA MARIJA VUKOVIĆ NAJBOLJI IGRAČ I STRELAC

31.05.2019.

Znali smo da Srbija ima fantastične futsalere, majstore u igri na petoparcu, a posle veoma malo vremena, jer odigrale su tek nekoliko utakmica, i devojke su pokazale da možemo u bliskoj budućnosti očekivati dobre rezultate i sa najvažnijih događaja. Tome u prilog uspeh na završenom turniru u konkurenciji Češle, Slovačke i Slovenije, gde je Srbija osvojila prvo mesto.U odlučujućem meču izabranice selektora Dejana Majesa, u fenomenalnom ambijentu dvorane „Jezero“ u Kikindi, savladale su selekciju Češke – 4:2(2:1).

STRELCI: 1:0 Odenhova 13, 1:1 Vuković 18, 1:2 Izgarević 20, 2:2 Beštova 29, 2:3 Stojanović 33, 2:4 Vuković 40. Dvorana „Jezero“. Sudije: A.P.Močnik (Slovenija), M.Matula (Slovačka), J.Kliner (Češka).

ČEŠKA: Kuglerova, Vašutova, Bulavova, Sedlačikova.Koplikova. Huhova, Rohačkova, Krejčova, Mitlova, Blahova, Beštova, Šturmova.

SRBIJA: Jevtić, Trišić, Armuš, Stojanović, Vuković. Dujović, Milošević, Malijar, Radovanović, Izgarević, Krunić,Simić, Dimitrijević. 

Čehinje su prve došle do gola, ali posle tog čina za sve se pitala selekcija Srbije. Blistala je najbolji akter meča, ali i celog turnira, fantastična Marija Vuković, koja je postigla dva gola. Sve devojke su pokazale da poseduju ogroman potencijal, karakter pobednika i posle svega. zaslužile su da se raduju u konkurenciji dobrih selekcija. A koliko je turnir bio izjednačen i neizvestan, pokazao je i rezultat susreta Slovenija – Slovačka, koji su Slovenke dobile – 4:2. Srbija, dakle, prva, Češka druga, Slovačka treća, i Slovenija. Najbolji igrač i strelac Marija Vuković, golman Jana Červikova iz Slovačke.