Vesti

GORAN IVANČIĆ OBJAVIO SPISAK FUTSAL SELEKCIJE ZA DVE PROVERE PROTIV HOLANDIJE

12.09.2019.

Posle uobičajene letnje pauze, uskoro će se okupiti i seniorska futsal reprezentacija pred kojom su dve prijateljske utakmice sa Holandijom, u gostima 23.septembra u Almereu i dan kasnije u Volendamu. Dvomeč sa „lalama“ biće ujedno i generalna proba za naš nacionalni futsal tim koji u Francuskoj od 23.-26.oktobra očekuje kvalifikacioni turnir za FIFA Prvenstvo sveta 2020.godine, pa će selektor Goran Ivančić imati mogućnost da se uveri u formu svojih izabranika protiv vrlo dobre selekcije Holandije.


Futsal „orlovi“ će se okupiti u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi u četvrtak 19.septembra, a pre odlaska za Holandiju odradiće 6 treninga.Na spisku selektora Ivančića nalaze se sledeći igrači: golmani Nemanja Momčilović (MNK Mostar, BIH), Jakov Vulić (KMF Nova Pazova), igrači Vladan Vesić, Jovan Lazarević (MNK Mostar, BIH), Stefan Rakić, Marko Pršić (Imperial Vet, Rumunija), Miloš Simić (Haladaš, Mađarska), Dragan Tomić (Hale Goik, Belgija), Veroljub Vukadinović, Denis Ramić (KMF Kalča, Niš), Strahinja Petrov (KMF Crvena zvezda, Beograd), Ninoslav Aleksić, Milan Mutavdžić (KMF Novi Pazar), Marko Radovanović (Slavija Prag, Češka).
Utakmice sa Holandijom igraju se 23.septembra u Almereu i 24.septembra u Volendamu, obe sa početkom od 20 sati. Srbija će u kvalifikacionoj grupi za SP igrati na turniru sa domaćinom Francuskom, kao i selekcijama Belgije i Švajcarske. Dve prvoplasirane reprezentacije izboriće plasman za Elitnu rundu kvalifikacija.