Vesti

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE PRIDRUŽIO SE KAMPANJI UEFA "BE A REFEREE - POSTANI SUDIJA" SA CILJEM PROMOCIJE I POVEĆANJA BROJA FUDBALSKIH SUDIJA U EVROPI (VIDEO)

12.10.2023.

Fudbalski savez Srbije se pridružio kampanji UEFA „Be a referee – Postani sudija“, kao deo globalne evropske fudbalske i sudijske porodice, sa ciljem promovisanja fudbalskog suđenja i povećanja broja fudbalskih sudija u Evropi. Nakon dužeg niza godina pa i decenija, u Evropi se primećuje nedostatak broja fudbalskih sudija i to u skoro svim fudbalskim savezima pod okriljem UEFA. Brojni su razlozi za takav trend, ali cilj kampanje UEFA je da sa takvom praksom, pre svega, zaustavi a zatim i poveća broj sudija, promovišući i ističući istinske vrednosti koje sport sa sobom nosi, između ostalog i fudbal, a sami tim i fudbalsko suđenje kao neizostavni deo savremenog fudbala.

Kampanja „Be a referee – Postani sudija“, pokrenuta je istovremeno u svim evropskim fudbalskim savezima, a Fudbalski savez Srbije će u njoj aktivno učestvovati i dati značajan doprinos uz saradnju svih regionalnih fudbalskih saveza bez čije pomoći i delovanja ova kampanja ne bi bila moguća.