Vesti

FSS ZA DECU SRBIJE | "SVETSKI I EVROPSKI ŠAMPION" U RUKAMA HILJADE DEČAKA I DEVOJČICA SA TERITORIJE FS BEOGRADA (VIDEO)

19.03.2022.

Uz glas koji se ne zaboravlja i reči „Srbija je prvak sveta, Srbija je prvak sveta u fudbalu“ na terenu FS Beograda na Adi Ciganliji, u prisustvu dečaka i devojčica, registrovane dece, setili smo se najvećeg uspeha srpskog reprezentativnog fudbala od dana osamostaljenja i osvajanja Evrope i sveta od strane generacija U19 i U20.

U godini kada nam je svima u mislima i naredno Prvenstvo sveta u Kataru, povod sjajnog druženja na Adi zaista je bio poseban. Reč je o knjizi-monografiji, koja predstavlja fantastično svedočanstvo najvećeg uspeha našeg fudbala od osamostaljenja Srbije.  Knjiga ”Svetski i Evropski šampion”, ali i čitav pažljivo planirani projekat tima autora, predstavlja poduhvat dostojan uspeha koji su naši zlatni momci ostvarili u Litvaniji i na Novom Zelandu.

Naslov projekta iza kojeg stoji FSS doživeo je promociju 27. decembra 2021.godine, i on glasi: Za decu Srbije | Kako se postaje šampion! Ono što je najvažnije i predstavlja pravi podvig, ovo štivo završiće u rukama više od 50 hiljada dece uzrasta od 11 do 19 godina širom Srbije! Svaki registrovani dečak i devojčica koji sanjaju da jednog dana ostvare ono što su učinili Rajko, Sergej, Mitar, Maksa, Žile, Marko, Gaja, Miloš, Saša i ostali puleni Veljka Paunovića i Ljubinka Drulovića, čitajući ovu knjigu sanjaće otvorenih očiju!

Deca sa teritorije FS Beograda su prva na redu. Zahvaljujući angažovanju čelnih ljudi grada Beograda, Fudbalskog saveza Srbije i Ministarstva Vlade Srbije, svi će dobiti po primerak knjige ”Svetski i Evropski šampion”. A radi se o 7766 dece! Deci koja će čitajući o avanturama i iskustvima njihovih idola sa dva velika takmičenja u Litvaniji i na Novom Zelandu, naučiti kako se postaje šampion i naša zajednička vera da će  jednog dana krenuti njihovim stopama. Ova knjiga je prepuna fenomenalnih anegdota o kojima su naši fudbalski heroji govorili neposredno po završetku šampionata u Litvaniji i na Novom Zelandu, dok je glava još uvek bila vruća, a utisci sveži. Listajući stranice, deca će osetiti emociju, a nije li emocija ono što fudbalsku igru čini toliko veličanstvenom.

Deci među kojima se „kriju“ budući Sergej, Mitar, Rajko, Žile…obratio se prvi Jovan Šurbatović, generalni sekretar Saveza koji je Srbiji podario šampione Evrope i sveta.

Prvi operativac FS Beograda Miroslav Stojanović zahvalio se autorima i FSS na akciji i projektu, činjenici da su deca sa teritorije FS Beograda prva dobila knjigu uz koju se „postaje šampion“.

Ljubinko Drulović, selektor evropskih šampiona, bivši as, danas jedan od pomoćnika selektora Dragana Stojkovića u A reprezentaciji, rekao je kolika su odricanja potrebna na putu do najvećih rezultata, a Radovan Jovanović, poznati mental kouč, jedan od najboljih stručnjaka za psihološku pripremu igrača u Srbiji, govorio je o značaju edukacije i sećanja na najveće pobede koje mogu biti i putokaz za budućnost.Ispred autora deci se obratio Igor Gačić, akter oba turnira na kojima je Srbija ostvarila vanvremenski rezultat. Poruka je bila jasna, uz pobednike rađaju se novi šampioni!

Na kraju, posle lepog druženja, reči poznatog novinara RTS-a Aleksandra Stojanovića i najava novih promocija i raspodele knjiga o prvacima Evrope i sveta. U planu su Subotica, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Kragujevac, Niš, Bor, Negotin, ali i Republika Srpska…

„Dragi prijatelji, ovaj projekat i posebno ova knjiga, su samo prvi deo priče. A Mitar, Sergej, Rajko, Žile i ostali naši junaci, žele, mogu i znaju da nas sve ponovo obraduju. Sa Misterom Draganom Stojkovićem svi ponovo sanjamo, kao nekad sa Drulovićem i Paunovićem, zato nastavak ove priče tek sledi. Hvala vam svima što ste danas bili sa nama” rekao je Aleksandar Stojanović.

Dan za pamćenje, dana kada su na terenu FS Beograda na Adi Ciganliji bili neki novi, budući Rajko, Sergej, Žile, Veljko, Mitar…