Vesti

FINALNI TURNIR eEURO | SRBIJA U GRUPI SA DANSKOM, ITALIJOM I TURSKOM

21.05.2020.

Finalni turnir eEURO kreće ovog vikenda, sa 16 ekipa koje će se boriti za krunu šampiona Evrope i utakmice koje će biti na YouTube kanalu UEFA.

Šesnaest ekipa će se 23. i 24. maja takmičiti za naslov šampiona eEURO 2020. Ovo je najveće takmičenje ikada u nadmetanju nacionalnih reprezentacija u e – fudbalu. Učestvuju takmičari iz svih 55 učlanjenih saveza UEFA, i takmiče se isključivo na Konami’s efootball PES 2020 on PlayStation 4..

“Ovaj turnir je entuzijastima e – fudbala dao priliku da ostvare svoj san predstavljajući svoju zemlju na najvećoj pozornici, svedoci smo nezaboravnih trenutaka tokom proteklih nekoliko meseci”, rekao je direktor marketinga UEFA Events SA, Gi-Loren Epstajn.

“Vidimo ogroman porast popularnosti e – fudbala tokom proteklih par godina i eEURO nam omogućava da se povežemo sa novim i starim ljubiteljima reprezentativnog fudbala. Uspeh turnira govori sam za sebe, uz više od pet miliona ljudi koji gledaju takmičenje preko platformi UEFA.”

Kako će funkcionisati finalni turnir?

Šesnaest ekipa je žrebom podeljeno u 4 grupe od po 4 ekipe, uz napredovanje u četvrtfinale prve dve ekipe iz svake grupe. Izabrani susreti biće prenošeni preko YouTube kanala UEFA, uz utakmice koje počinju u subotu u 13:45 , i nedelju u 10:45 . Ekipe u svakoj grupi igraju jedna protiv druge u formatu kategorije dualnog turnira (dupla eliminacija bez velikog finala). Prve dve ekipe svake grupe nastavljaju dalje takmičenje od 8 ekipa, u nokaut fazi.

Grupa A
BIH, Nemačka, Rumunija, Španija

Grupa B
Danska, Italija, Srbija, Turska

Grupa C
Hrvatska, Luksemburg, Crna Gora, Holandija

Grupa D
Austrija, Francuska, Grčka, Izrael

Pobednici 4 grupe biće nasumično žrebani protiv drugoplasirane ekipe iz druge grupe. Svaka utakmica, do finala, biće najbolja od tri serije. Finale će biti najbolje od pet. Utakmice se igraju 1 na 1. Ukupan iznos novčanih nagrada od 100.000 evra će biti podeljen između onih koji se takmiče u finalnom turniru, a pobednici odnose 40.000 evra.