Vesti

FINALNI DAN PROJEKTA "ŠAMPIONI" | SVI SMO POBEDNICI

05.07.2021.

Finalni dan projekta „Šampioni“ održan je  na otvorenim  terenima Fudbalskog saveza Beograda. U odličnoj i veseloj atmosferi, na četiri fudbalska terena, istovremeno su se igrale utakmice, sa učešćem 150 dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz Beograda, Zrenjanina, Subotice, Niša i Kragujevca. Na sve strane čuo se zvuk pištaljke i uzvici radosti dece, što je posebno dalo čar ovom događaju. Projekat „Šampioni“ realizovan je u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije, a pod pokroviteljstvom UEFA.

Svečano otvaranje je započelo uz himnu Srbije nakon čega se prisutnima obratio idejni tvorac projekta i predsednik KMF Mungosi, Aca Kovačević. Uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i prijatelja kluba, prisutnima se obratila ispred Fudbalskog saveza Srbije, Aleksandra Ćupović, koja je izrazila veliko zadovoljstvo i zahvalnost za učešće u ovom projektu. Nakon oficijelnog dela, posebnu čar celom događaju dale su predstavnice Čirliliders saveza Srbije i perkusionisti grupe Lenon. Parola projekta glasila je „SVI SMO POBEDNICI“, a tome u prilog na otvaranju događaja pušteno je 100 šarenih balona koji su simbolizovali drugarstvo i poštovanje različitosti. Nakon odigranih utakmica svim učesnicima dodeljeni su pehari i zlatne medalje!

Ekipe koje su uzele učešće na turniru su sledeće: KMF „Mungosi“ sekcija dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju (Mungosi 1 i Mungosi 2), Specijalna osnovna škola „Radivoj Popović“ Zemun, Dom osnovne škole „Radivoj Popović“ Zemun, Udruženje „Snaga pokreta“, Škola sa domom učenika „Bubanj“ Niš, KMF „21.Oktobar“ Kragujevac, SK „Vašarište“ Kragujevac, SK „Hendi Sport“ Zrenjanin, Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“ Subotica.

Posebnu zahvalnost dugujemo volonterima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (Univerzitet u Beogradu), Fakulteta za fizičku kulturu i menadžent u sportu (Univerzitet Singidunum), Fakulteta za sport Beograd (Univerzitet Union) i Visokoke sportske i zdravstvene škole, Beograd.