Vesti

FIFA I UEFA | INFANTINO I ČEFERIN ČESTITALI DRAGANU DŽAJIĆU

16.03.2023.

Poverenje fudbalske Srbije i imenovanje Dragana Džajića na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije izazvalo je veliku pažnju u UEFA i FIFA. Tim povodom prvi čovek Svetske fudbalske federacije Đani Infantino i predsednik Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin uputili su iskrene čestitke novom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije.

 

PREDSEDNIK​​​​​ FIFA

G-din Dragan Džajić
Predsednik FSS

Kigali, 14.03.2023.

Izbor za predsednika FS Srbije

Poštovani predsedniče,

Molim Vas da primite moje tople pozdrave i iskrene čestitke povodom Vašeg nedavnog izbora na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Važe znanje i vođstvo, Vaša strast i iskustvo će nesumnjivo imati važan uticaj na razvoj našeg divnog sporta u Srbiji. Ubeđen sam u potencijal fudbala u toj zemlji i možete računati na moju ličnu podršku i pomoć FIFA u ostvarivanju tog cilja. Vrata sedišta FIFA su uvek otvorena, ako želite da razgovarate o našem sportu, njegovom razvoju i promociji njegovih vrednosti.

Želim Vama i Vašem timu sve najbolje i puno uspeha za sve izazove koji Vam predstoje u stvaranju trajnog zaveštanja za budućnost fudbala u Srbiji i svedočenju istom.

Radujem se našem skorom susretu i, dragi predsedniče, želim dobro zdravlje Vama, kao i Vašoj porodici, prijateljima i Vašim najmilijima.

Vaš u fudbalu,
Đani Infantino
Predsednik

UEFA

Aleksander Čeferin
Predsednik

FSS
Dragan Džajić
Predsednik

Nion, 14.03.2023.

Poštovani predsedniče,
Dragi Dragane,

Sa zadovoljstvom Vam čestitam izbor za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Kao istinska ikona fudbala u Srbiji – i mnogo šire – ne sumnjam da možete doneti obećavajuću i uzbudljivu novu eru razvoja u FS Srbije i u zemlju koja istinski voli ovaj strastveni sport.

Toliko napornog rada i truda je već uloženo u poboljšanje i povećanje pristupa i učinka kroz modernu infrastrukturu, da ćete svoju novu vodeću ulogu započeti sa dobre pozicije – i koristim ovu priliku da Vam poželim apsolutno sve najbolje u budućnosti.

Dragane, budite sigurni da Vam UEFA, dok napredujete u ovom predsedničkom mandatu, stoji na raspolaganju za svaku podršku i uputstva koja Vam mogu zatrebati.

S poštovanjem,
UEFA
Aleksander Čeferin
Predsednik

Čestitke UEFA i FIFA, novi predsednik FSS