Вести

EURO WU19 | СЕЛЕКТОРКА ЛИДИЈА СТОЈКАНОВИЋ САОПШТИЛА СПИСАК ИГРАЧИЦА ЗА ЛИТВАНИЈУ, РИВАЛИ У ГРУПНОЈ ФАЗИ ФРАНЦУСКА, ЕНГЛЕСКА И ЛИТВАНИЈА

08.07.2024.

Познат је списак играчица које ће представљати Србију на предстојећем Првенству Европе до 19 година. Селекторка Лидија Стојкановић позвала је 20 играчица које се припремају у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Женска омладинска репрезентација Србије (WU19) већ је направила велики успех пласманом на Првенство Европе које се од 14. до 27. јула одржава у Литванији. Изабранице селекторке Лидије Стојкановић у минулих месец дана имале су неколико окупљања, све у намери да се што боље припреме и спремно дочекају веома захтевне дуеле у групној фази првенства. Србија се налази у групи са Француском, Енглеском и домаћином Литванијом, а наше девојке отвориће шампионат мечом са Француском, 14. јула од 13,00 у Јонави.

Други ривал Србији биће Енглеска, 17. јула такође од 13,00 на стадиону у Маријампољу, а последњи меч у групи девојке ће играти на стадиону „Дариус Гиренас“ у Каунасу, 20. јула од 17,00.

У другој групи Првенства Европе налазе се селекције Републике Ирске, Немачке, Холандије и Шпаније (актуелни шампион Европе у овом узрасту). Сам поглед на имена учесника  шампионата довољно говори у каквом друштву се налазе наше девојке, односно колики је успех сам долазак на овај самит најбољих женских европских репрезентација до 19 година.

Србија је у првом кругу квалификација који се одржавао у Албанији, била веома убедљива. У конкуренцији Исланда (2:0), Белорусије (2:0) и Шкотске (2:0), остварене су све три победе.

У другом, елитном кругу квалификација који се играо у СЦ ФСС у Старој Пазови, девојке су поново биле импресивне и поред ремија (2:2) у првом мечу са Словачком. Уследила је убедљива победа против Белорусије (7:0), а затим у мечу одлуке, против јаке репрезентације Белгије, Србија је демонстрирала сав свој потенцијал. Остварена је победа (2:0) која је трасирала пут ка Литванији међу осам најбољих селекција у Европи (можда је боље рећи седам, јер Литванија је као домаћин аутоматски имала обезбеђен пласман).