Vesti

DELEGACIJA FSS U PEĆINCIMA, OPREMA ZA 15 KLUBOVA | MESTA U KOJIMA SE RAĐAJU NOVI MITROVIĆI, VLAHOVIĆI, TADIĆI, ĐURIČIĆI...(VIDEO)

26.08.2021.

Posle Obrenovca, na red su došli Pećinci. Delegacija Fudbalskog saveza Srbije koju su činili zamenik predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor A tima Dragan Stojković i direktor Stevan Stojanović, posetila je ovo malo vojvođansko mesto i uručila pakete sportske opreme predstavnicima 15 klubova sa te teritorije.
Uvažene goste iz Beograda dočekali su predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić i predsednik Opštinskog fudbalskog Saveza Dragan Despotović, koji su podsetili da je Fudbalski savez Srbije već nekoliko puta pomagao njihove klubove, kako sportskom opremom, tako i novčano.


Najveću pažnju među lokalnim žiteljima, ali što je posebno interesantno i među onim najmlađim ljubiteljima fudbala u Pećincima, privukao je selektor Orlova Dragan Stojković koji je vrlo strpljivo delio autograme i fotografisao se sa svima.
„Uvek mi je bilo zadovoljstvo da se družim sa decom. Tako je bilo i ostalo. Lepo je što smo uoči nastavka kvalifikacija i tri veoma bitne utakmice u septembarskom terminu, iskoristili priliku da dođemo u ovo prelepo mesto i da obradujemo ovu dečicu. Opet smo u ulozi donatora, drago mi je da možemo da izađemo u susret klubovima kojima je sportska oprema preko potrebna za treninge i takmičenja“.

Selektor je još jednom apostrofirao činjenicu da su mala mesta poput Pećinaca fudbalska baza Srbije u kojoj se rađaju i stasavaju novi Mitrovići, Vlahovići, Tadići, Đuričići…
„Ove sredine su najbolji izvori talenata. To nećemo naći ni u Beogradu, ni u Nišu, ni u Novom Sadu ili bilo kom drugom velikom gradu u Srbiji. Talenti se rađaju na ovakvim terenima. Dolazio sam često u ove krajeve, ali mislim da sam prvi put baš u Pećincima i mnogo se lepo osećam. Lepo je upoznati svoju zemlju, mesta u kojima ranije niste bili… da se vidi ko smo, gde smo i šta smo“.

Sudeći prema interesovanju ljubitelja fudbala iz malih mesta u Srbiji, možemo očekivati sasvim solidnu posetu na tribinama stadiona Rajko Mitić u utakmici protiv Luksemburga.
„Naravno, 4. septembar je jako bitan dan za sve nas. Igramo protiv Luksemburga i nadam se da će ova dečica doći da nas podrže u borbi za nova tri boda u kvalifikacijama. Za njih je to san, a nama obaveza da ih ne razočaramo. Daćemo sve od sebe da sa stadiona odu srećni i zadovoljni“ – pričao je Stojković potpisujući dresove među kojima se našao i jedan original iz njegove igračke karijere:
„Čoveče, Mister Bejbi… taj dres ima blizu 30 godina… neverovatno. Zaista lepa uspomena. Sećam se tog perioda, tog dresa, te reklame…“.

Odmah nakon opreme, delegecije su se sa stadiona Donjeg Srema preselile u zgradu Opštine Pećinci, gde je predsednik Opštine Siniša Đokić uručio plaketu zahvalnosti zameniku predsednika FSS Nenadu Bjekoviću.