Vesti

BOJAN VUČKOVIĆ I PREDRAG GROZDANOVIĆ PREDSTAVLJALI ŽENSKI SRPSKI FUDBAL NA SVEČANOSTI FIFA U MILANU

24.09.2019.

Kordinator za ženski fudbal FSS Bojan Vučković i selektor naše najbolje ženske reprezentacije, Predrag Grozdanović, boravili su u Milanu gde su prisutvovali godišnjem izboru FIFA nagrada. U razgovoru sa predstavnicima drugih saveza i ljudima koji vode brigu o ženskom fudbalu, Vučković i Grozdanović su razmenili iskustva, istovremeno iskoristili priliku za nekoliko fotografija sa poznatim ljudima iz sveta fudbala.

A kome je sve FIFA odala priznanje? Fudbaler Barselone Lionel Mesi proglašen je još jednom, šesti put, za najboljeg fudbalera sveta u FIFA izboru. U konkurenciji Kristijana Ronalda i Virdžila Van Dajka, nagradu je dobio Argentinac.

Izabran je najbolji tim sveta, a u njemu se nalaze Alison Beker (proglašen ujedno i za najboljeg golmana planete), Serhio Ramos, Matejs De Liht, Marselo, Virdžil Van Dajk, Frenki De Jong, Luka Modrić, Eden Azar, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

Srpski reprezentativac i kapiten Ajaksa Dušan Tadić bio je u konkurenciji za idealni tim sa još 54 kandidata.

Za najboljeg trenera u ženskom fudbalu odabrana je Džilijan Elis, koja je nedavno sa selekcijom SAD osvojila Svetsko prvenstvo.Ceremoniju je okončala nagrada koju je dobila sjajna Amerikanka Megan Rapino, koja je izabrana za najbolju fudbalerku na svetu.