Архива

Богат програм на симпозијуму AEFCA, легендарни стручњак Велибор Бора Милутиновић све одушевио

24.10.2017.

Веома посећен 38. симпозијум Асоцијације европских фудбалских тренера (AEFCA) који се у организацији ФСС и УЕФА одржава у хотелу „Хајат“ и Спортском центру ФСС (практични део) окупио је велика тренерска имена, међу предавачима и легендарни српски стручњак Велибор Бора Милутиновић.

Тренер који је у каријери постигао оно што вероватно нико никада неће, јер је као селектор водио пет различитих селекција на исто толико светских првенства (Мексико у Мексику 1986, Костарику у Италији 1990, САД у САД 1994, Нигерију у Француској 1998. и Кину у Јужној Кореји и Јапану 2002.), а са чак четири репрезентације успео је да преброди групну фазу такмичења (једино није успео са Кином), одржао је предавање које су бројни тренери на крају испратили великим аплаузом.


Дан је иначе веома запаженим предавањем започео Слободан Павковић, члан стручног штаба наше „А“ репрезентације, а после Боре Милутиновића аплаузе присутних заслужио је и проф. др Александар Јанковић, директор Центра за едукацију тренера ФСС. Проф.др Владимир Копривица говорио је о психолошком аспекту у врхунском спорту, а богат програм до краја дана испуниће, нема сумње, веома корисним предавањем Раул Пелаез који ће пренети искуства из једне од најбољих школа фудбала у свету, Барселонине. И наша два најбоља клуба, Црвена звезда и Партизан, даће велики допринос симпозијуму AEFCA. Директор омладинске школе Црвене звезде Драган Младеновић и усуђујемо се рећи, легендарни директор Партизанове школе, Недељко Костић, ставиће тачку на први дан симпозијума. За среду, 25. октобар планиране су веома интересантне активности које ће бити од велике користи учесницима симпозијума, а поред теоретског дела, биће одржана и практична презентација у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.