Вести

АЛЕКСАНДАР РОГИЋ, В.Д. СЕЛЕКТОРА U21 | ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ СА ГЕНЕРАЦИЈОМ КОЈА ЈЕ ИЗУЗЕТНО ТАЛЕНТОВАНА

14.10.2021.

Нови в.д. селектора младе репрезентације Србије Александар Рогић изнео је за сајт ФСС прве утиске по ступању на дужност:
„За мене је ово велики изазов јер се ради о једној генерацији која је изузетно талентована и пред којом је лепа фудбалска будућност. Момци које ћу предводити у наредном периоду су нешто највредније и најталентованије што ова земља има. Морамо својим радом, професионалношћу и утицајем на модел игре усмерити њихову даљу каријеру и помоћи им да остваре своје фудбалске снове. Наравно, основни циљ је да афирмишемо и створимо што више играча који ће касније имати важну улогу и у А репрезентацији Србије. Захвалан сам људима у Савезу који су у мени препознали праву особу да у овако деликатном тренутку преузмем бригу о насој младој репрезентацији“.
Чињеница да је од јануара у систему ФСС, знатно олакшава посао Александру Рогићу на новој функцији.
„Добро сам упознат са захтевима и обавезама у ФСС, што је још важније познајем све те момке који су чланови U-21 селекције. Имам јако добру почетну позицију и неће ми бити потребан никакав период адаптације. Потпуно ми је јасно шта нам је чинити, који су проблеми, предности и квалитети ове репрезентације. Сада је на нама да сви заједно у најкраћем могућем року извучемо потенцијал из те екипе за коју сам сигуран да заслужује много више бодова него што их тренутно има на табели своје квалификационе групе“.
После лошег почетка квалификација и убедљивог пораза у последњој утакмици против Француске на домаћем терену, најтежи задатак новог селектора биће да на психолошком плану опорави екипу.
„Без добре хемије и без праве, фамилијарне атмосфере нема ни добрих резултата. Свакако да тај психолошки аспект у огромној мери утиче на перфомансу и издање сваког појединца, самим тим и на учинак репрезентације. Мој први задатак биће да им повратим изгубљено самопоуздање, да их поново убедим у оно што је апсолутно чињеница, а то је да се ради о фудбалерима великог потенцијала. Ово што се десило на почетку квалификација треба да схватимо као један несрећан сплет околности и да свим ресурсима вратимо момке на прави колосек. Не бих се прихватао посла да не верујем у њихов талент и квалитет“.
Рогића већ у новембру очекују први испити са новом селекцијом, против Фарских Острва и Украјине.
„Налазимо се практично на новом почетку и најисправнији начин је да се фокусирамо на краткорочне циљеве. Да се не бавимо калкулацијама и шансама за пласман на Европско првенство које су у овом тренутку сведене на теорију. Ићи ћемо од меча до меча, наша обавеза је да сву своју енергију усмеримо на прва два дуела против Фарана и Украјинаца. Да потпуно променимо енергију у екипи, да успоставимо одређене принципе игре и да се договоримо око врло јасног модела по коме би требало да функционишемо на свакој наредној утакмици. Убеђен сам да ће у том случају и квалитет ових момака доћи потпуно до изражаја“ изјавио је Александар Рогић.