Vesti

WEURO 2025 KVALIFIKACIJE | ŠKOTSKA SLAVILA MINIMALNIM REZULTATOM, SRBIJA KROZ BARAŽ NASTAVLJA BORBU ZA PLASMAN NA PRVENSTVO EVROPE (VIDEO)

16.07.2024.

U poslednjem kolu grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (liga B) reprezentativke Srbije poražene su od Škotske u Glazgovu minimalnim rezultatom 1-0 (1-0). Izabranice selektora Dragiše Zečevića nisu uspele da se plasiraju u A diviziju Lige nacija, ali kvalifikacije za Prvenstvo Evrope nastavljaju u baražu, koji se igra na jesen.

Stadion: Firhil stadion (Glazgov)
Gledalaca: 5.000
Sudija: Hristijana Guteva (Bugarska)

Škotska: Kamings, Doherti, Korzie (k), Hauard, Kornet, Ker (od 66′ Rodžers), Hanson, Evans, Smit (od 76′ Napier), Tomas (od 71′ Emsli), Katbert

Srbija: Kostić, Slović (k), Damjanović, Poljak, Damnjanović, Čanković (od 84′ Čavić), Ivanović (od 76′ Pavlović), Milivojević (od 84′ Lazarević), Vlajnić, Filipović, Stefanović (od 63′ Ćirić)

Strelci: 39′ Hanson (Škotska)

Srbija je sjajno ušla u meč, imala inicijativu od samog starta. Nakon nekoliko solidnih prilika pred golom domaćih fudbalerki, najbolju je propustila da realizuje kapiten Violeta Slović, nakon dobrog skoka u šesnaestercu protivnica.

Škotska je imala jednu ozibljnu priliku sa distance, a potom je došla do vođstva pred kraj prvog poluvremena, u 39. minutu igre golom Kirsti Hanson.

U drugom poluvremenu, Srbija je izašla hrabro, igrajući visoko na polovini protivnika sa znatno više rizika. Ređali su se napadi naših fudbalerki, Srbija je pretila naročito šutevima sa distance, međutim rezultat je ostao nepromenjen.




JUBILEJ VIOLETE SLOVIĆ – 100 UTAKMICA U DRESU REPREZENTACIJE SRBIJE

Kapitenka ženske A reprezentacije Srbije Violeta Slović odigrala je jubilarnu 100. utakmicu u dresu državnog tima. Violeta Slović je prva dobitnica Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije u ženskoj konkurenciji, priznanja koje je dobijala u dva navrata, 2019. i 2023. godine. Čestitamo našoj kapitenki na jubileju!