А селекција

EURO 2024 | СРБИЈА СЕ НИКАД НЕ ПРЕДАЈЕ, ПРАВДА ПРОТИВ СЛОВЕНИЈЕ СТИГЛА У 90+5.

20.06.2024.

Репрезентација Србије играла је нерешено – 1:1 (0:0) са Словенијом у Минхену, у другом мечу групне фазе Првенства Европе у Немачкој. Оба гола су пала у другом полувремену, Словенија је дошла у вођство, а после много пропуштених прилика, правду је у последњим тренуцима меча, играо се 90+5. минут, донео Лука Јовић.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Карничник 69, 1:1 Јовић 90+5.  Стадион: „Алијанц арена“ у Минхену. Судија: Иштван Ковач (Румунија)

СЛОВЕНИЈА: Облак, Карничник, Дркушић, Бијол, Јанжа, Стојановић (76. Вербич), Черин, Елшник (90+1. Брекало), Млакар (63. Станковић),  Шпорар, Шешко (76. Випотник). Селектор Матјаж Кек

СРБИЈА: Рајковић, Вељковић, Миленковић, Павловић, Живковић (81. Бирманчевић), Илић, Лукић (63. Сергеј Милинковић Савић), Младеновић (46. Гаћиновић), Тадић (81. Самарџић), Митровић, Влаховић (63. Јовић). Селектор Драган Стојковић

У првом делу игре видели смо једну тврду, веома затевну утакмицу са малим бројем прилика. Словенија је прва дошла до изгледније ситуације, играо се седми минут када је Рајковић сјајно интервенисао и ногом одбранио ударац Млакара. Није било шанси све до 27. минута када су Младеновић и Илић комбиновали по левој страни, уследио је центаршут и покушај главом Влаховића, али Облак је био на месту. Играо се 31. минут када је дошло до конфузије у задњој линији словеначког тима и корнера за Орлове који је извео Тадић. Митровић је био на другој стативи, али у последњи час је реаговао неко из одбране и спречио вођство наше селекције. Најопаснија ситуација пред голом Рајковића била је у 37. минуту када је Елшник био у продору и погодио статицу, а одбијену лопту Шепко је послао преко гола. С друге стране покушао је Влаховић из слободног ударца. До краја полувремена бележимо прилику Митровића, после гужве у шеснаестерцу Словеније и ударац Лукића који завршио на нози негог од дефанзиваца Словеније.

Наставак  је одмах донео велику прилику, на сцени је био тандеМ, Тадић – Митровић, чинило се да је реализација неминовна, али Облак је показао зашто је један од најбољих голмана света. Близу гола био је и Гаћиновић, који је ушао у игру уместо Младеновића, затим поново Митровић после центаршута Тадића. Ређали су се корнери пред голом Облака, а Словенија практично није прелазила центар терена. Први пут Словенија је припретила у наставку у 58. минуту, Шешко је гађао, али Рајковић је избио лопту у корнер. Играо се 69. минут када је после једне изгубљене лопте Орлова Словенија кренула у контранапад, уследио је центаршут, а на другој стативи је Карничник угурао лопту у гол. До изједначења смо могли у 82. минуту, после соло акције Самарџића, који је ушао у игру уместо Тадића, тада је и Бирманчевић заменио Живковића. Имала је Србија до краја иницијативу, играло се практично пред голом Облака, а правда је стигла у 90+5. После корнера највиши у скоку је био Лука Јовић и донео – правду. Реми велике наде за Орлове пред последњи меч у групној фази, против Данске 25. јуна у Минхену.