А селекција

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА ПОСЛЕ МЕЧА СА СЛОВЕНИЈОМ | СРБИ ЛАКО НЕ УМИРУ, НИСМО ХТЕЛИ ДА ПРИХВАТИМО ПОРАЗ, МИ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕМО (ВИДЕО)

20.06.2024.

Храбро срце, јак карактер, велика жеља, све је утицало да Орлови дођу до вредног бода против Словеније у тренуцима када су многи мислили да је то немогуће. О мечу који је донео много узбуђења и неко би рекао, праведан реми, говорио је после меча селектор Драган Стојковић на званичној конференцији за медије.

-Срби не умиру тако лако, Србија се никад не предаје, можда је за некога био крај, али за нас није. Данс нисмо желели да прихватимо да изгубимо од Словеније, зато је награда и дошла. Тешка утакмица ако се гледа нека статистика, по поседу, броју шанси, већем броју удараца на гол, а то је оно што желимо, офанзиван стил, гол више. На крају резултат који нам је активан пред последње коло и меч са Данском. Кад се прими гол у овако важној утакмици, онда је најважније да останете сталожени и мирни, тако да сам вукао потезе који ће бити у корист тима. Висок степен карактера, жеље и воље, уз то освежење на терену, успели смо да будемо сталожени и мирни и постигнемо гол. Није ми јасно како Митровићеве лопте нису завршили у мрежи, али ту мораш да имаш и мало среће. Живи смо, нисмо хтели да прихватимо пораз и то нас је наградило. Искрено, од сваког играча који улази у игру, очекујем да унапреди игру, тако и у случају Луке Јовића, он је калибар који најмању шансу може да претрвори у гол. Улазак свих играча је да желимо офанзиван а не зихерашки фудбал. И то је Србија, створили смо велики број шанси, на крају смо показали карактер и то је најважније. Да се не предајемо, и нећемо никада. Био бих разочаран и незадовољан да смо завршили меч без шансе и без шута на гол. Ништа играчима не могу да замерим, борили су се, много истрчали – рекао је Драган Стојковић.