Sreda, 25.05.2016

Pobeda u Užicu: Srbija – Kipar 2:1 (2:1)

STRELCI: 1:0 Mitrović 2, 2:0 Tadić 10, 2:1 Nikola Maksimović (autogol) 31. Gradski stadion u Užicu. Gledalaca: više od 7.000. Sudija: Pavle Radovanović (Crna Gora). Pomoćnici: D. Dević, M.Đukić (Crna Gora). Žuti karton: Mladenović (Srbija),Merkis, Sotiru (Kipar).

SRBIJA:Kahriman, Rukavina (od 74. Sedlar), Nikola Maksimović, Rajković, Milunović, Mladenović (od 46.Kolarov), Matić (od 46. Grujić), Nemanja Maksimović, Tadić (od 46. Ljajić), Kosti (od 46. Živković), Mitrović (od 46. Pavlović).

KIPAR:Giorgalidis, Haralambus, Merkis, Laifis, Sotiru, Haralambidis (od 83. Englezu), Aleksandru (od 67.Aloneftis), Stilianu, Bonajare, Artimatas, Kiriaku (od 66. Makris).

Pobeda Srbije u prvom meču selektora Slavoljuba Muslina na klupi najboljeg nacionalnog tima. Posle samo deset minuta igre "orlovi" su imali dva gola prednosti. Prvo je Mitrović savladao iz blizine Goirgalidisa, a zatim i Tadić, kome je u pokušaju mnogo pomogao defanzivac Laifis, koga je lopta pogodila, promenila pravac i završila u mreži. U tim trenucima Srbija je delovala veoma dobro, ređale su se prilike pred golom Kiprana i prednost naše reprezentacije mogla je da bude ubedljivija.

Igrao se 31. minut kada je došlo do pada koncentracije u našem timu, nesporazuma na relaciji Nikola Maksimović - Damir Kahriman, i gosti su ni krivi ni dužni smanjili rezultat.Do kraja poluvremena ponovo smo imali inicijativu, kontrolisali igru, ali nije bilo više golova.

U nastavku je selektor Slavoljub Muslin izvršio pet izmena, izašli su iz igre Mladenović, Matić, Kostić, Tadić i Mitrović, a priliku su od 46. minuta dobili Kolarov, Grujić, Živković, Ljajić i Pavlović. Srbija je i dalje bila daleko bolji rival, imala prilike preko Živkovića, Ljajića, Grujića, a najbolju šansu propustili smo u 71. minutu kada smo imali 3 na 1 ali se Živković, Pavlović i Ljajić nisu najbolje snašli.

Srbija je ostvarila zasluženu pobedu, a sledeću proveru "orlovi" imaju 31. maja u Novom Sadu kada će im rival biti Izrael.

 

Debi Milunovića, Grujića, Pavlovića i Sedlara

Prvi put u dresu najbolje selekcije svoje zemlje igrali su Nemanja Milunović, Marko Grujić, Andrija Pavlović i Aleksandar Sedlar.

Užice pravi izbor

Tribine stadiona u Užicu bile su dobro popunjene, narod je došao da podrži svoju reprezentaciju, a interesantno je da su i okolni balkoni i terase mnogih kuća bili puni posmatrača, koji su gledali meč uz neizbežnu trobojku.