Вести

| СТРАТЕШКИ ЦИЉЕВИ ФСС ЗА ПЕРИОД 2023-26.

11.04.2023.

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је седница Извршног одбора којом је председавао Драган Џајић, председник Фудбалског савеза Србије.

Чланови ИО усвојили су стратешке циљеве Савеза у наредне четири године.

1.ПЛАСМАН НАЈБОЉЕГ НАЦИОНАЛНОГ ТИМА НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО 2024. Успех А репрезентације и учешће на завршном турниру у Немачкој, поред резултатског, донео би српском фудбалу и значајне финансијске бенефите.

 

2.ИНФРАСТРУКТУРА. Сарадња са Владом Републике Србије у развоју инфраструктуре, изградња Националног стадиона и стадиона широм Србије. Идеја је да А репрезентација Србије неки од наредних мечева у квалификацијама за Првенство Европе игра ван Београда, на једном од нових стадиона, све у циљу афирмације фудбала и подршке репрезентацији.

 

3.ТЕРЕНИ. Реформа и одржавање терена који морају да буду по узору на најквалитетније лиге Европе. За спровођење овог пројекта очекује се помоћ УЕФА са којом су на минулом Конгресу УЕФА у Лисабону, челни људи Савеза већ одржали неколико важних састанака.

 

4.РАД СА МЛАЂИМ КАТЕГОРИЈАМА. Уз подсећање на сјајне резултате и освојене титуле првака Европе 2013. и првака света 2015. са генерацијама у узрасту до 19 и 20 година, један од важних циљева је и појачан рад са млађим категоријама од чега зависи и будућност српског сениорског, репрезентативног фудбала.

 

5.РЕГИОНАЛНЕ КУЋЕ ФУДБАЛА.  Изградња и модернизација просторија у Фудбалским савезима регионалних центара

 

6.ИЗГРАДЊА АДМИНИСТРАТИВНОГ ЦЕНТРА. После Спортског центра ФСС у Старој Пазови, који је један од најсавременијих и најфункционалнијих у Европи, кровна организација би реализацијом овог пројекта комплетирала једну целину од капиталног значаја за развој фудбала.

 

7. ДОМАЋИНСТВО ЕП ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ. Домаћинство једног од завршних турнира Европског првенства за млађе катеогрије 2027. године. Био би то историјски чин за српски фудбал. Са челним људима УЕФА већ је одржан састанак на ову тему и постоји подршка свих релевантних структура да Србија у наредном периоду угости најбоље рперезентације на континенту.

 

8.АКАДЕМИЈА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ. Оснивањем ове Академије, Савез би обезбедио едукацију својих кадрова на свим нивоима и значајно унапредио и освежио рад свих сектора унутар свог система.