Вести

ИЗВРШНИ ОДБОР ФСС | ОСТАЛЕ ОДЛУКЕ

11.04.2023.

Од битнијих одлука са Седнице ИО, издвајамо и промену термина финалне утакмице Купа Србије за такмичарску сезону 2022/23. која ће се играти 25. маја 2023. године. Одлука о месту одигравања меча биће донета на следећој седници Извршног одбора.

Поднет је Извештај о учинку млађих категорија Фудбалског савеза Србије, апострофирани добри резултати, пласман кадетске селекције (U17) која је други пут узастопно изборила пласман на Првенство Европе. Подсећања ради на минулом Првенству Европе у Израелу кадети су освојили треће место. Изражено је задовољство радом селектора селекција U17, U18 и U19. Истовремено, исказано је незадовољство учинком младе репрезентације (U21) која се припрема за старт у квалификацијама за Првенство Европе. Тим поводом донета је одлука о раскиду уговора са Гораном Стевановићем, у наредном периоду биће изабран нови селектор U21.

Чланови ИО упознати су са тренутном инфраструктурном ситуацијом у Србији, стањем стадиона и условима за лиценцирање. У складу са одредбама одговарајућих правилника о лиценцирању клубова ФСС за такмичења у организацији УЕФА, Супер лиги и Првој лиги, односно испуњења инфраструктурних критеријума, извршен је обилазак 44 стадиона у Србији. Први пут у поступку лиценцирања учествују и клубови српских лига (4 групе), који су поднели захтеве за добијање лиценце за такмичење у Првој лиги за сезону 2023/2024. Важно је апострофирати да ће наша земља захваљујући иницијативи и улагањима Владе Републике Србије ускоро добити три нова стадиона у Лесковцу, Лозници и Зајечару, који задовољавају строге стандарде УЕФА. Нови стадиони биће изграђени и у Панчеву, Београду, Зрењанину, Крагујевцу, уз подсећање да ове године дефинитивно почиње и изградња Националног стадиона капацитета 55.000 места.