Вести

ЗВЕЗДА, ПАРТИЗАН И ТСЦ ФАВОРИТИ | ШАМПИОНУ ПРВИ РИВАЛ СА ГИБРАЛТАРА, СЛЕДИ ДУЕЛ СА ПРВАКОМ АЛБАНИЈЕ ИЛИ ГРУЗИЈЕ, ЦРНО - БЕЛИ СА РФС ИЗ РИГЕ, А ТСЦ ИГРА ПРОТИВ МОЛДАВСКОГ ПЕТРОКУБА

09.08.2020.

Уколико елиминише Европу са Гибралтара, Црвена звезда ће у другом колу квалификација играти против грузијског Динама из Тбилисија или шампиона Албаније Тиране, одлучено је жребом у Ниону. Српски шампион ће бити гост у мечу који је на програму 25. августа.  Меч између  Црвене звезде и Европе играће се 18/19. августа.

На жребу у Ниону одлично је прошао и Партизан. Црно-бели ће у првом колу квалификација за Лигу Европе бити домаћини РФС из Риге. Меч првог кола квалификација за Лигу Европе игра се 27. августа. У случају да Партизан прође, четири дана касније би на жребу сазнао име наредног ривала. Сусрет друге елиминационе рунде планиран је за 17. септембар, треће коло се игра 21. септембра, а бараж за пласман у групну фазу 1. октобра.

Према пројекцији жреба у свакој од ових рунди, српски тим ће се наћи у повлашћеном положају, што значи да може да добије номинално слабије ривале.

А добар жреб имао је и наш дебитант на међународној сцени ТСЦ из Бачке Тополе. Састав Золтана Саба одмериће снаге са молдавским Петрокубом. Тим из Хинкестија је један од најбољих молдавских клубова, али у сенци Шерифа из Тираспоља, клуба са највише титула.