Вести

СВЕЧАНО У СУБОТИЦИ | ВЕТЕРАНКЕ СПАРТАКА ДЕЛИЛЕ МЕДАЉЕ, "ГОЛУБИЦАМА" ТРОФЕЈ ПРВАКА СРБИЈЕ ЗА СЕЗОНУ 2019/20

10.08.2020.

У години када ЖФК Спартак обележава 50 година постојања и слави укупно 11 освојених шампионских титула, славље су увеличале Спартакове ветеранке на пригодној свечаности на Градском стадиону у Суботици, уприличеној пред почетак прве утакмице у новој такмичарској сезони, против ТСЦ из Бачке Тополе (7:0).
Седам Спартакових ветеранки, које су освојиле прву званичну титулу шампиона Југославије у сезони 1974/75, радо су се одазвале позиву управе клуба како би актуелним шампионкама уручиле медаље за освојену титулу. Шампионски пехар испред ФСС уручио је Момчило Марић, комесар за такмичење Супер лиге Србије.

Вреди истаћи да су медаље уручиле ветеранке: Пирошка Ветштајн, вишегодишња капитенка Спартака и државна репрезентативка, Катарина Мањок, државна репрезентативка и двоструки стрелац на првој утакмици двомеча одиграног у Суботици за наслов државног првака,  Јања Вилов, државна репрезентативка, проглашена је за најбољу играчицу на другој утакмици двомеча одиграног у Загребу за наслов државног првака,  Ружа Демшеди, државна репрезентативка, стрелац првог гола на првој званичној утакмици Спартака против Трговачког из Новог Сада (29. август 1971.) Мира Пољаковић, Љубица Чик и Розалија Сабо, некад најмлађа чланица у златној претходници свих будућих шампионки Спартака.