Вести

ЖЕНСКА "А" | СЕЛЕКТОР ПРЕДРАГ ГРОЗДАНОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА ПОРТУГАЛОМ

19.10.2021.

Најбоља женска репрезентација Србије налази се у Португалу где је у четвртак, 21. октобра од 19,00 у Сетубалу очекује меч 2. кола квалификација за пласман на Првенство света. Изабранице селектора Предрага Гроздановића поражене су на старту квалификација од првог фаворита групе, селекције Немачке у Хемницу (5:1), тако да су наредна два дуела, са Португалом, односно Турском у Горњем Милановцу, 26. октобра (18,00) од великог значаја за наставак квалификација.

Оно што вреди апострофирати јесу проблеми са којима се суочава наш стручни штаб пред наредна два меча, јер са првобитног списка изостају Милица Станковић и Тијана Матић, а накнадно је позвана Биљана Брадић (ДВТК, Мађарска). Уз раније повређене Јелену Чанковић, Алегру Пољак, Дину Благојевић и Миљану Ивановић, селектор Предраг Гроздановић има пред собом озбиљан изазов да из постојећег састава извуче максимум.

„Очекује нас јако тешка утакмица, после тога и веома захтеван дуел са Турском. Из разних разлога, пре свега повреда, не можемо да рачунамо на велики број играчица. Без обзира на хендикеп учинићемо све да се на достојан начин супротставимо прво Португалу, а сви треба да схватимо да је ово једна од најважнијих утакмица за нас у последњих неколико година. Утакмица у којој многе ствари можемо да решимо. Не тражимо алиби, не тражимо неко оправдање, идемо са овим кадром, тренутно најбољим, да дамо све од себе и остваримо добар резултат. А затим у Горњем Милановцу против Турске да оверимо тај резултат и останемо у трци за друго место и бараж за одлазак на Првенство света. Верујем у девојке, верујем да ће пружити свој максимум и учинити све да направимо резултат са којим ћемо бити задовољни“ изјавио је Предраг Гроздановић.