Вести

ЖЕНСКА "А" | ПОРТУГАЛ СРЕЋНИЈИ, 16 - ГОДИШЊА НИНА МАТЕЈИЋ ПОНОВО ПОСТИГЛА ГОЛ

21.10.2021.

Најбоља женска репрезентација Србије, истина хендикепирана одсуством неколико играчица, поражена је у 2. колу квалификација за Првенство света од Португала – 1:2 (1:1). Нису наше девојке успеле да освоје важан бод и поред чињенице да смо у једном тренутку, захваљујући поново голу (била стрелац и у мечу са Немачком) најмлађе играчице на терену, 16 – годишње Нине Матејић, успели да анулирамо вођство домаће селекције. Португал је у наставку сусрета био срећнији, а изабранице селектора Предрага Гроздановића потражиће прве бодове у наредном дуелу, када дочекујемо Турску у Горњем Милановцу. За утеху остају похвале и констатација домаћина да Србија има лепу репрезентативну будућност.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Борхес 28, 1:1 Матејић 45+2, 2:1 Силва 52. Стадион у Сетубалу. Судија: Ева Аугустин (Пољска).

ПОРТУГАЛ: Мораиш, Амадо, Коста, Ребело, Мркао, Ј. Силва, Нортон (66. Пинто), Жакинто, Борхес (67. Џ.Силва),Д.Силва, Назарет (82. Мендеш). Селектор Франциско Нето

СРБИЈА: Цетиња, Фрајтовић, Дамјановић, Словић, Вајда (77. Илић), Стефановић, Павловић (89. Брадић), Миливојевић (81. Е.Петровић), Мијатовић, Матејић, Дамњановић. Селектор Предраг Гроздановић

Селектор Србије Предраг Гроздановић био је разочаран после меча, али верује да девојке могу стићи до баража за пласман на Првенство света.

„Поред свих пехова које смо имали због повреда и долазака неких девојака, десило се да имамо и две играчице позитивне на Covid – 19 које су требале да буду стартери. Честитао бих девојкама на доброј игри, стручном штабу на добро одрађеном послу са овим кадром који смо имали. Јако је тешко сада нешто рећи, девојке су пружиле максимум. Девојке су после меча плакале, нису заслужиле пораз. Поново смо показали квалитет, можемо да играмо и против најјачих селекција. Мислим да ће све ово морати да нам се врати. Пред нама је меч са Турском, морамо се издићи из ове ситуације, јер једноставно немамо избора, морамо да победимо Турску. Верујем у девојке, без обзира што нисмо имали 9-10 играчица, показале су висок квалитет и карактер. Србија ће у будућности бити једна од веома озбиљних репрезентација. После свега што смо овде видели и приказали, још више сам убеђен да Србија може до баража“ рекао је Предраг Гроздановић.