Вести

ПОВОДОМ РОЂЕНДАНА ЈКП ЗЕЛЕНИЛО - БЕОГРАД | НЕНАД БЈЕКОВИЋ И СЛОБОДАН СТАНОЈЕВИЋ ЗАСАДИЛИ СТАБЛО У ПИОНИРСКОМ ПАРКУ

22.10.2021.

Генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“ Слободан Станојевић и заменик председника Фудбалског савеза Србије Ненад Бјековић су данас, поводом обележавања Дана предузећа, засадили стабло у Пионирском парку. Сваке године поводом обележавања рођендана, „Зеленило-Београд“ дарује Београђанима вредну врсту садница које се не могу, или врло ретко могу, да се виде у Београду.

 „Ово је лепа традиција да на наш дан поклонимо Београђанима једну ретку садницу. Овога пута у питању је персијско гвоздено дрво (Parrotia persica) која се ретко може видети на нашим зеленим површинама. То је наш допринос на овај дан, уз све остале радове које свакодневно изводимо на зеленим површинама. Сваке године имамо прилику да садњом са истакнутим успешним личностима промовишемо значај екологије, заштите и унапређења зеленила у Београду, а посебно ми је драго што је ове године то Ненад Бјековић, легенда југословенског и српског фудбала“ рекао је Слободан Станојевић.

„ У последњих седам година уређено је око 400 нових, обновљених простора различите намене-паркова, скверова, игралишта, пет зона, спортских терена, теретана, саобраћајница и разделних трака.  ЈКП „Зеленило-Београд“ ће наставити у наредном периоду наставити још интензивније да ради на уређењу и одржавању зелених површина у Београду“ истакао је Станојевић осврнувши се на резултате ЈКП „Зеленила-Београд“.

 Заменик председника Фудбалског савеза Србије Ненад Бјековић похвалио је рад ЈКП „Зеленила-Београд“ и истакао је да су зелене површине у Београду уредне, чисте и да изгледају прелепо, а да то примећују и многи његови пријатељи који долазе из иностранства у посету Београду.

„Велика је привилегија засадити данас ово стабло у част обележавања Дана „Зеленила“. Проводим много времена у природи и апелујем на све да што више времена проводе напољу. Београд има све услове за то, много је паркова, уређених зелених површина и свако може себи да пронађе место за рекреацију. Примећујем да људи све више цене и да се враћају природи„ закључио је Бјековић.

Стабло које је данас засађено у Пионирском парку, персијско гвоздено дрво, је орнаментално дрво са изузетно вредним еколошким и естетским аспектима, а веома је популарна врста у Европи.