Куп

ВОЈВОДИНА ПОБЕДНИК КУПА СРБИЈЕ | ПОСЛЕ ПЕНАЛ ДРАМЕ САВЛАДАН ПАРТИЗАН (ВИДЕО)

24.06.2020.

 

 

Фудбалери Војводине победници су Купа Србије за сезону 2019/20. Они су у финалном мечу који се играо у Нишу на стадиону „Чаир“ савладали Партизан после регуларних 2:2(1:0) и пенал драме – 4:2! Новосађанима је ово други трофеј националног купа у историји.

Тренери Ненад Лалатовић и Саво Милошевић могли су да рачунају на најбоље саставе, а новосадски црвено – бели искористили су пад концентрације у задњој линији Партизана и пред крај првог дела игре дошли у вођство. Београђани су имали прилике да дођу до изједначења, али поново један тренутак непажње у одбрани црно – белих и инспирација Бојића утицали су да Војводина дуплира предност. Партизан је успео да смањи резултат преко младог Филипа Стевановића (80.), а онда у 90+6 фантастичан гол Страхиње Павловића који је утакмицу одвео у продужетке.

У наредних пола часа није било голова и приступило се извођењу једанаестераца. У другој серији промашио је Витас, у четвртој Здјелар, с друге стране код Војводине су сви извођачи били прецизни и пехар Купа Србије одлази у Нови Сад.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Вукадиновић 37, 2:0 Бојић 55, 2:1 Ф.Стевановић 80, 2:2 С. Павловић 90+6. Стадион: Чаир у Нишу. Судија. Данило Грујић.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић, Стојковић, Дринчић, Човић (од 82. Зукић), Вукадиновић (од 64. Гемовић), Бојић (од 82. Стојисављевић), Мркаић (од 55. Деветак). Тренер Ненад Лалатовић

ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, Остојић (од 46. Витас), С. Павловић, Урошевић, Здјелар, Шћекић (од 46. Сума, од 77. Л. Павловић), Натхо, Л.Марковић (од 33. Ф. Стевановић), Садик, Асано (од 72. Матић). Тренер Саво Милошевић