Архива

Успех српског фудбала, Партизан и Црвена звезда у Лиги Европе

24.08.2017.

Велики успех српског клупског фудбала на међународној сцени, два наша највећа клуба изборили пласман у групну фазу Лиге Европе
Прво Партизан, а онда и Црвена звезда. Ноћ која се памти, ноћ у којој су два наша највећа клуба изборили пласман у групну фазу Лиге Европе. После ремија у првом мечу са мађарским представником Видеотоном (0:0), Партизан је у реваншу декласирао састав тренера који је управо црно-белима донео минуле сезоне дуплу круну, Марка Николића. Головима Тавамбе, Суме и Ђурђевића (2) Партизан је осми пут изборио пласман у друго по важности УЕФА такмичење и тако се изједначио са Тотенхемом, прашком Спартом и холандским АЗ Алкмаром, а по једно учешће више имају само румунска Стеауа и белгијски Клуб Бриж.
Вече које се памти имала је и Црвена звезда, вече које су црвено-бели чекали пуних десет година. После пораза који храбри (2:3) у Краснодару, Радоњић и Канга су у ревашу феноменалним головима донели велику радост својим навијачима.
Жреб за Лигу Европе биће одржан у петак, 25. августа у Монаку, а Фудбалски савез Србије честита Партизану и Црвеној звезди уз жељу да имају успеха и у мечевима групне фазе Лиге Европе.