У 19

Милош Велебит одабрао најбоље омладинце Србије за турнир „Стеван Ћеле Вилотић“

24.08.2017.

Пред омладинском репрезентацијом Србије (генерација 1999. и млађи) налази се први круг квалификација за пласман на Еврпско првенство, а домаћин турнира у октобру биће Република Ирска. Поред домаћина, ривали овој веома талентованој генерацији наших играча биће и селекције Азербејџана и Кипра. А последње провере изабраници селектора Милоша Велебита имаће на традиционалном турниру „Стеван Ћеле Вилотић“ који се одржава од 31. августа до 4. септембра.


Србија се налази у групи са Шкотском и Украјином, а у другој групи за пласман ће се борити Црна Гора, Израел и Мађарска.Селектор Милош Велебит позвао је играче на које ће да рачуна и у квалификацијама, а на списку се налазе голмани Александар Поповић (Партизан) и Владан Ђекић (Интер), одбрана Ранко Веселиновић (Војводина), Страхиња Бошњак, Јован Влалукин, Светозар Марковић (Партизан), Алекса Терзић(Црвена звезда), Стефан Величковић, Димитрије Каменовић (Чукарички), везни ред Његош Петровић (Рад), Лазар Којић (Бородарац), Лука Илић (Црвена звезда), Мелетиос Мишковић (ПАОК), Страхиња Јовановић (Партизан), Немања Матијевић (Спартак), Михајло Нешковић (Војводина),Игор Максимовић (Вождовац), нападачи Лазар Николић (Партизан), Кристијан Живковић(Војводина), Ђорђе Јовановић (Партизан), Југ Станојев, Дејан Јовељић (Црвена звезда).
Поред селектора Милоша Велебита, у стручном штабу се налазе тренери Горан Љубинковић, Драган Бајић (глмани), Срђан Стојчески, Владимир Мрдаковић, доктор Јадранка Мандић, физиотерапеут Предраг Јовановић, тим менаџер Душан Гелић и економ Ђорђе Отовић.
Утакмице турнира биће одигране према следећем распореду:
ЧЕТВРТАК, 31. АВГУСТ 2017. (ПРВО КОЛО):
СРБИЈА – ШКОТСКА (СУБОТИЦА, Градски стадион ФК Спартак. Почетак – 17.00)
ИЗРАЕЛ – ЦРНА ГОРА (СУБОТИЦА, Стадион: ФК Бачка 1901– 17.00)
ПЕТАК, 01. СЕПТЕМБАР 2017 (ДРУГО КОЛО):
ШКОТСКА-УКРАЈИНА (СЕНТА, Стадион ФК Сента – 17.00)
ИЗРАЕЛ – МАЂАРСКА КУЛА, Стадион: ФК Хајдук Јуниор – 17.00)
СУБОТА, 02. СЕПТЕМБАР 2017 (ТРЕЋЕ КОЛО):
СРБИЈА – УКРАЈИНА (КУЛА, Стадион: ФК Хајдук Јуниор – 17.00)
МАЂАРСКА – ЦРНА ГОРА (БАЧКА ТОПОЛА, Стадион ФК Бачка Топола – 17.00)
ПОНЕДЕЉАК, 04. СЕПТЕМБАР 2017 (ФИНАЛНИ ДАН):
УТАКМИЦА ЗА 5. МЕСТО: (БАЧКА ТОПОЛА, Стадион ФК Бачка Топола – 15.30)
УТАКМИЦА ЗА 3. МЕСТО: (СУБОТИЦА, Градски стадион ФК Спартак – 16:00)
ФИНАЛЕ ТУРНИРА: (СУБОТИЦА, Стадион ФК Бачка 1901 – 17.30)