Вести

U19 | ОМЛАДИНЦИ СРБИЈЕ ПОБЕДНИЦИ 29. МЕМОРИЈАЛА "СТЕВАН ЋЕЛЕ ВИЛОТИЋ", ЦРНА ГОРА ДРУГА, ФРАНЦУЗИМА САМО УТЕХА

12.09.2023.

Генерација која много обећава, генерација (2005.) која је прошле године све обрадовала сјајним играма на Првенству Европе за кадете (освојено 3. место у Израелу), сада у узрасту до 19 година, победник је 29. Меморијалног турнира „Стеван Ћеле Вилотић“. Тријумф омладинаца Србије у конкуренцији Црне Горе, Француске и Мађарске. Последњег дана турнира Црна Гора је била боља од Мађарске (4:0), Француска је савладала Србију (1:0), а у кругу три селекције које су освојиле по шест бодова (две победе и реми), захваљујући најбољој гол разлици, пехар победника припао је Србији, веома добра селекција Црне Гора завршила је турнир као другопласирана, Французи су били трећи, а Мађарима са три пораза, припало је четврто место.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Биумла 60. Градски стадион у Суботици. Судија: Ненад Минаковић.

СРБИЈА: Лијескић, Недељковић (89. Арсовић), Вукичевић, Серафимовић, Букинац (78. Миросавић), Симић, Петровић (69. Васиљевић), Станковић, Шљивић (78. Младеновић), Милошевић, Мијатовић.

ФРАНЦУСКА: Бнгуи (46. Равијер), Кумбеди, Мависа, Атангана, Теи (81. Малуда), Дује (81. Диакон), Басеја (69. Сар), Бентуми (46. Каламбаји), Зидан, Лахмади (69. Тамбибу), Биумла.

Србија је после две победе (Мађарска 3:1, Црна Гора 3:0), доживела минималан  пораз од Француске – 0:1 (0:0), изгубила је битку, али добила је рат. И овај меч је показао да селектор Радован Кривокапић ради добре ствари са овом генерацијом играча. Сасвим солидно су деловали Станковић и другови током већег дела меча, имали су иницијативу, створили и неколико лепих прилика, али за разлику од претходних мечева, изостала је реализација. Једини гол Француска је постигла после мало среће, јер лопта је на путу до гола погодила неког од играча и променила смер, тако је преварила Лијескића. Резултат се до краја није мењао, а овај порез значио је, после свега, победу за Србију. И трофеј најбољој селекцији на 29. Меморијалу „Стеван Ћеле Вилотић“.

За најбољег играча на турниру проглашен је Александар Станковић. Најбољи тренер је Радован Кривокапић, њему је трофеј уручила Светлана Вучић, кћерка легендарног Ћелета. Најбољи голман Лука Лијескић. Најперспективнији играч је Коста Недељковић. Најбољи стрелац је Стефан Голубовић, репрезентативац Црне Горе.

Селекција Црне Горе приказала се у веома добром светлу на турниру, савладали су Француску (2:0) и Мађарску (4:0).

ФОТО: Н. СТАНТИЋ