Вести

ПРОФ. ДР ЈОВАН ШУРБАТОВИЋ О ОДЛУЦИ УЕФА: НАЈБОЉЕ МОГУЋЕ РЕШЕЊЕ

17.03.2020.

Испред Фудбалског савеза Србије, у дискусији преко видео-конференције са челницима УЕФА и осталих националних асоцијација учествовао је генерални секретар наше организације Јован Шурбатовић:

„Састанак је протекао у отвореној и конструктивној атмосфери. Сви смо похвалили решеност УЕФА да саслуша став представника свих националних асоцијација и да тек после тога донесе коначну одлуку.

И даље постоји седам различитих сценарија у зависности од развоја ситуације са коронавирусом, али сви смо изразили наду да ће пандемија ускоро бити завршена и да ће се лопта поново закотрљати широм света.

Председник Чеферин је посебно поздравио челника нашег Савеза Славишу Кокезу, а сви учесници конференције су њему и председнику ФС Швајцарске Доминику Блану пожелели што бржи опоравак.

Померање календара аутоматски значи да се отказује пријатељска утакмица са Русијом, планирана за 6. јун ове године. Ми са Русима имамо чврст уговор и сасвим је извесно да ћемо ту утакмицу одиграти у неком другом термину.

Сада је најважније да сви заједно пратимо даље инструкције наше Владе и челника УЕФА и да помогнемо да се ситуација са коронавирусом доведе у нормалу. На крају крајева, да се стекну услови и за ту бараж утакмицу са Норвешком која је, према новом календару, заказана за јунски термин ове године“ – изјавио је Јован Шурбатовић за сајт ФСС.