Вести

ЗВАНИЧНО: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО 2021. ГОДИНЕ, НОРВЕШКА - СРБИЈА У ЈУНУ 2020.

17.03.2020.

Након састанка путем видео-конференције са председницима и генералним секретарима свих националних асоцијација у Европи, УЕФА је одлучила да се завршни турнир Европског првенства одржи од 11. јуна до 11. јула 2021. године. Бараж дуели, дакле и меч Норвешка – Србија, играће се у јунском термину 2020. године (уколико ситуација са коронавирусом то дозволи).

Одлуку УЕФА подржале су све националне асоцијације. Идеја је да се сва национална такмичења, као и УЕФА Лига шампиона и Лига Европе, заврше до 30. јуна 2020. године.

Термини одигравања УЕФА такмичења, која су заказана за јун и јул 2021. године (Ф4 Лиге нација, Европско првенство за младе и Европско првенство за жене), биће накнадно одређени.

Дан у Ниону почео је састанком у 10 сати. Председник Александер Чеферин разговарао је најпре са представницима националних лига и челницима европских клубова.

Сви су подржали предлог да се национални шампионати, као и завршница Лиге шампиона и Лиге Европе, одрже најкасније до 30. јуна 2020. године.

Та прва конференција завршена је око 12 сати, а сат времена касније почела је видео-конференција са челним људима националних асоцијација. Испред Фудбалског савеза Србије, у дискусији је учествовао генерални секретар наше организације, Јован Шурбатовић.

Заједнички став свих учесника видео-конференције био је да се Европско првенство помери за 2021. годину, а да се јунски термини ове године искористе за завршницу клупских такмичења на националном и међународном нивоу.

Наравно, све и даље зависи од развоја ситуације са коронавирусом и Фудбалски савез Србије ће се понашати у складу са препорукама Владе Србије и Министарства здравља Републике Србије, као и у складу са новим инструкцијама из седишта европске куће фудбала.