Интервју

ИНТЕРВЈУ | СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ, ДИРЕКТОР „А“ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ О СЕЛЕКТОРУ СТОЈКОВИЋУ, ЊЕГОВОЈ ВИЗИЈИ ФУДБАЛА, СТАРТУ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА СП, КУЛТУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ...(ВИДЕО)

18.03.2021.

Репрезентација Србије почиње квалификације за пласман на Првенство света које се идуће године одржава у Катару, а неколико дана пред окупљање најбољег националног тима, директор „А“ селекције Стеван Стојановић, у разговору за сајт ФСС пренео је своја очекивања пред дуеле са Републиком Ирском (24. март-Београд), Португалом (27.март-Београд) и Азербејџаном (30. март- Баку).

-Велики изазов је пред нама, поготово на самом почетку, јер имамо јаке противнике, три утакмице. Прва два меча су јако битна, са Ирском и Португалом, али не плашимо се тог изазова, знамо да имамо добре играче, изабрали смо играче који ће да одговоре захтевима репрезентације – рекао је Стеван Стојановић.

О сарадњи са Драганом Стојковићем и његовој визији фудбала, нападачкој игри за гол више…

-Драган Стојковић је увек био победник, био је лидер, знам да увек воли да победи и без обзира на исход, њему је најважније да навијачи увек буду задовољни.Познајем, дакле, његову филозофију, ништа ми није страно, верујем ја, а верујем да је исто тако и расположење у јавности.

Много се говори о енергији, харизми коју поседује селектор…

-Вратићу се поново на наше играчке дане када је он мени био капитен. Драган Стојковић поседује харизму, прави је лидер, а за то мораш да се родиш.Сигуран сам да ће направити добру, здраву атмосферу. Немамо много времена, није као у клубовима где имаш довољно времена да радиш и препремиш играче, зато се надамо да су играчи физички спремни да одговоре свим захтевима у репрезентацији. На нама је, наравно селектору, да направимо добру атмосферу, у шта ја не сумњам да ће тако бити, и да направимо позитиван резултат.

Окупљање је у понедељак, утамица против Републике Ирске већ у среду…

-Мали хендикеп, имаћемо практично два тренинга, први је тренинг опоравка по доласку, онда и други дан касније. Селектор ће упознати играче са његовим захтевима у игри, али опет поновљам, не плашимо се ми тих изазова, сви смо искусни, знамо шта можемо да очекујемо од оваквих утакмица.И хоћу да напоменем, у спорту нема трагедије, ја не сматрам да смо ми дошли за ове три утакмице. И ако случајно буде неуспех да је то трагедија, треба Савез и све структуре поставити на здраве ноге, за све то треба времена и ми ћемо у наредном периоду направити да све функционише како треба. И тај рад ће донети резултат.

Стижу информације из Француске да ће због ситуације са COVIDOM-19 играчи из тих клубова бити у обавези да по повратку у земљу проведу десет дана у карантину. Хоће ли селектор моћи да рачуна на Предрага Рајковића, Стефана Митровића и Михаила Ристића?

-Ми смо ту немоћни, сада је на играчима да ли ће доћи.У разговору са њима сви су обећали да ће бити на окупљању, без обзира на тај карантин. Уосталом, по повратку би прескочили само једну утакмицу за клуб. Разговарао сам са играчима, сви су оптимисти и искрено једва чекају да дођу и пруже максимум за репрезентацију.  Очекујем, дакле, да будемо комплетни у понедељак.

Говорио је директор „А“ репрезентације и о учинку и головима младог Душана Влаховића у Серији А, голманима Предрагу Рајковићу и Марку Дмитровићу, причао је о култу репрезентације, мотиву који тражи дрес са националним грбом, мечевима без публике због ситуације са коронавирусом, селекцији Ирске, али и о Роналду и Португалу, предстојећем мечу у Бакуу и чињеници да Драган Стојковић никад никога од ривала није потценио…Цео интервју може да се погледа на Јутјуб каналу ФСС.

 

Запратите ФСС
Вести из категорије