Media

СИСТЕМ АКРЕДИТОВАЊА МЕДИЈА | ФУТСАЛ А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА, БАРАЖ ЗА ПЛАСМАН НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

02.11.2020.

Услед специфичних околности у којима се налазимо због епидемије вируса COVID – 19, мера и наредби заштите Владе Републике Србије као и УЕФА протокола систем акредитовања за прву утакмицу плеј офа (пласман на Светско првенство) Србија – Финска (6. новембар, дворана “Језеро” у Крагујевцу, 18.00 директан пренос телевизија Арена Спорт, реванш је 10. новембра у Финској) огранизован је на следећи начин:
Отворен од понедељка 2. новембра (12 часова) до четвртка 5. новембра (12 часова), по истеку овог рока нећемо уважавати захтеве.
Максималан број акредитација које смо у овом тренутку у могућности да обезбедимо у складу са мерама заштите је 10 за извештаче у новинарској ложи односно осам за фоторепортере. Акредитације ћемо делити у дворани “Језеро” на улазу за медије од 16 сати до 17 часова и 45 минута.
НОВИНАРИ
У односу на расположиви капацитет биће омогућена једна акредитација по редакцији односно медију.
Телевизијама које нису власници ТВ права неће бити дозвољно уношење камера на стадион самим тим ни присуство сниматеља. Обзиром на то да нема микс зоне по завршетку утакмице као ни конференције за медије, ФС Србије ће преко свог сајта и yоутубе канала обезбедити преузимање материјала (фотографије, видео, изјаве) у најбржем могућем року.
Приликом уласка на дворану биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.
Неопхдоно је поштовати дистанцу од 2 метра.
Сваки новинар ће имати четири метра квадратног простора на позицији са које извештава.
Обавезно је ношење маски.
У пресс ложи биће означена места предвиђена за новинаре која ће морати стриктно да се поштују.
ФОТОРЕПОРТЕРИ
Фоторепортери преузимају маркере на улазу у дворану.
Позиције предвиђене за фоторепортере су у зеленој, зони 2, која ће бити означена на трибини.
Приликом уласка у дворану биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.
Ношење маски је обавезно.
Мењање позиција је могуће искључиво у полувремену.
Кретање фоторепортера је дозвољено искључиво у зони 2.
Излазак из дворане је исти као и улазак.
НАПОМЕНА: ФС Србије ће преко свог сајта такође обезбедити преузимање фотографија са утакмице у најбржем могућем року од завршетка првог и другог полувремена.
Што се тиче осталих процедура у вези са системом акредитовања неопходно је да за вашег извештача пошаљете податке на меморандуму фирме и са званичне мејл адресе.
Захтев мора да садржи име и презиме извештача, фотографију извештача.
Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом и следећим приоритетима:
Медијски партнери ФСС
Медији који су редовно пратили активности футсал репрезентације Србије
Спортске редакције, односно медији
Остали информативни медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту
Ваше захтеве можете слати на мејл [email protected] и још једном вас молимо да се придржавате наведених временских рокова, у супротном неће вам бити издата акредитација. Свака злоупотреба биће санкционисана одузимањем права на акредитовање и пријавом у УЕФА. Контрола ће бити обављена на улазу.
Уколико не добијете мејл, информацију о томе да ли је одобрена акредитација можете добити позивом на број +38164 818 0139.